Με μεταφορά κονδυλίων και εξοικονομήσεις από τους προϋπολογισμούς της αστυνομίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης Kύπρου κατέστη, τελικά, εφικτή η συγκέντρωση των απαιτούμενων κονδυλίων προκειμένου να πληρωθεί η εταιρεία Brasal Marine Servises για τις υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποίησε στην Κόκκινη Λίμνη, στο Ξυλιάτο.

Οι δύτες της συγκεκριμένης εταιρείας έπειτα από μέρες ερευνών στα ιδιαίτερα τοξικά νερά της τεχνητής λίμνης κατάφεραν με τη χρήση σκαφάνδρου και ρομποτικής κάμερας να ανασύρουν τις βαλίτσες μέσα στις οποίες ο κατά συρροή δολοφόνος Νίκος Μεταξάς έκρυψε τρία από τα θύματά του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελικό κόστος για την αγορά των εξειδικευμένων υπηρεσιών που προσέφερε στην αστυνομία η εταιρεία Brasal Marine Servises ανήλθε σε 664.490 ευρώ. Μέχρι σήμερα, τρεις μήνες μετά το τέλος των ερευνών, η εταιρεία πληρώθηκε για τις υπηρεσίες της με το ποσό των €119.142, το οποίο καταβλήθηκε από την αστυνομία και από τις πιστώσεις που είχε στη διάθεσή της για την αγορά υπηρεσιών μεταφοράς νεκρών.

Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί στην Brasal Marine Servises όταν και εφόσον η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποδεσμεύσει το σχετικό κονδύλι.

Με πληροφορίες από philenews.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης