Δεν έλειψαν και αυτή την φορά οι πολίτες της «τελευταίας στιγμής» οι οποίοι έσπευσαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας προκειμένου να εκδώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Υπενθυμίζεται ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν με την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα, ενώ οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να προσκομίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας.

Όσον αφορά, δε, την προσέλευση των μελών των εφορευτικών επιτροπών, η προσέλευσή τους κινήθηκε σε γενικά ικανοποιητικά επίπεδα -χωρίς, όμως, να λείψουν και αυτοί που… πήραν άδεια από την σημαία. Εξαίρεση αποτέλεσε ένας 52χρονος κάτοικος Θάσου, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία καθώς δεν προσήλθε στο εκλογικό του τμήμα για να συμμετάσχει στην εφορευτική επιτροπή, και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Καβάλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και πέρα, μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν στην εκλογική διαδικασία στο Ζουμπουλάκειο Γυμνάσιο Καβάλας, καθώς η διαδικασία σταμάτησε για περίπου 20 λεπτά. Αιτία ήταν το γεγονός ότι είχαν προσκομιστεί ψηφοδέλτια της παράταξης «Καβάλα-Φίλιπποι: Ανοιχτή Πόλη» (του νυν δημάρχου Κωστή Σιμιτσή) τα οποία θα έπρεπε να αποσταλούν… στην Νέα Καρβάλη (λόγω των υποψηφίων για το εκεί τοπικό συμβούλιο). Τελικά το πρόβλημα λύθηκε άμεσα, τα ψηφοδέλτια μεταφέρθηκαν στην Νέα Καρβάλη και η εκλογική διαδικασία συνεχίστηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

ΠΗΓΗ: kavalapress.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης