Σε δύο «στρατόπεδα» χωρίστηκε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας το βράδυ της Δευτέρας, καθώς ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο «ερυθρόλευκος» υποψήφιος Γιάννης Μώραλης παρουσίασαν ταυτόχρονα τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών τους.

Αέρα νίκης επιχείρησε να προσδώσει ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος κατά την ομιλία του το απόγευμα της Δευτέρας, παρά την παρουσία πολλών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του αντίπαλού του για τον Δήμο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος μίλησε στην κάμερα της Ζούγκλας για την υποψηφιότητά του:

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, προκειμένου να «χτυπήσει» στα ίσια την «ερυθρόλευκη υποψηφιότητα» του Γιάννη Μώραλη παρουσίασε στον συνδυασμό του τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Τάσο Μητρόπουλο και τον παλαίμαχο διεθνή μπασκετμπολίστα Γιώργο Σιγάλα, τονίζοντας ταυτόχρονα πως ο Πειραιάς δεν ανήκει μόνο στους Ολυμπιακούς, αλλά σε όλους. Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει να μοιράσει τίποτα με τους αντιπάλους του και πως αντίπαλός του είναι τα προβλήματα του Πειραιά. Χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Μιχαλολιάκος είπε τη φράση: «Ο Πειραιάς είναι για όλους».

Ο νυν δήμαρχος παρουσίασε τους 96 υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους της παράταξής του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και προέβαλε τα 129 έργα που όπως είπε έγινε επί δημαρχίας του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανατρέψαμε, όπως λένε οι ναυτικοί, τη ρότα που οδηγούσε στην ξέρα. Χαράξαμε τη νέα ρότα του Πειραιά που τη διασχίσουμε όλοι μαζί από την πρώτη ημέρα χωρίς κομματικά λάβαρα, χωρίς μικρά και μεγάλα συμφέροντα, χωρίς παρωπίδες» υπογράμμισε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Α’ Πειραιά της Ν∆ κ. Κώστας Κατσαφάδος, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά,ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά κ. Κώστας Κούβαρης, ο διοικητής του νοσοκομείου Μεταξά κ. Νίκος Βλαχάκος, η διοικήτρια του νοσοκομείου Αττικόν κυρία Λίτσα Γιαννακάκου, ο α’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Δημήτρης Μαθιός, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Μανεσιώτης, ο υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Γιάννης Διάκος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Κυριάκος Καλογεράκος, ο πρόεδρος του ΝΑΤ κ. Γεώργιος Ν. Θεοτοκάς, ο δήμαρχος Κυθήρων κ. Θοδωρής Κουκούλης, πρόεδροι σωματείων εργαζομένων του Δήμου Πειραιά και άλλοι.

Πατήστε εδώ για να δείτε τον πλήρη κατάλογο των υποψηφίων του Β. Μιχαλολιάκου

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μώραλης παρουσίασε το ψηφόδελτιό του στην αίθουσα του ΟΛΠ. Ωστόσο, πριν καν ακόμη ξεκινήσει η εκδήλωση, εντύπωση προκάλεσε η άφιξη του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου (Β’ Αθηνών) και του συναδέλφου του Λευτέρη Αυγενάκη (Ηρακλείου). Παρών και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Παναγιώτης Μελάς, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης, ο ηθοποιός Θάνος Καληώρας.

Στον ΟΛΠ βρέθηκε επίσης ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος εκλέγεται βουλευτής στην Α’ Πειραιώς, και έχει εμφανιστεί στις ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων και των δύο υποψηφίων για τη δημαρχία, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση του Β. Μιχαλολιάκου.

Το «παρών» έδωσε στην εκδήλωση του κ. Μώραλη και ο Βύρων Πολύδωρας και ο βουλευτής Α’ Πειραιώς του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης. Παρών και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Γιάννης Μώραλης μίλησε για την υποψηφιότητά του στην κάμερα της Ζούγκλας:

Οι παρευρισκόμενοι μίλησαν για την υποψηφιότητα Μώραλη στον Πειραιά στην κάμερα της Ζούγκλας:

Το «βαρύ πυροβολικό» στον συνδυασμό του Γ. Μώραλη αποτελούν τα ονόματα του εφοπλιστή και προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, του επιχειρηματία Πέτρου Κόκκαλη, της Ειρήνης Νταϊφά, κόρης του προσφάτως εκλιπόντος πρώην προέδρου του Ολυμπιακού, Σταύρου Νταϊφά και του παλαίμαχου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και της Εθνικής Αντώνη Νικοπολίδη.

Αλλά γνωστά ονόματα είναι εκείνα του τέως δημάρχου Πειραιά Χρήστου Αγραπίδη, της πρωταθλήτριας του πόλο Σταυρούλας Αντωνάκου, της πρωταθλήτριας ξιφασκίας Βάσως Βουγιούκα, του ομοσπονδιακού προπονητή κολύμβησης Νίκου Γέμελου, του μάνατζερ της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού Νίκου Μαντούβαλου και της τραγουδίστριας Πόπης Αστεριάδη.

«Εδώ από το λιμάνι ξεκινάει η μεγάλη ανατροπή. Πάμε πειραιώτικα» είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την παρουσίαση του συνδυασμού.

Ο κ. Μώραλης στην ομιλία του τάχθηκε για άλλη μία φορά υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού, ως κύριου άξονα για την ανάπτυξη της πόλης, και απαίτησε τη θεσμική και αποφασιστική διεύρυνση της συμμετοχής του δήμου στη διοίκηση του ΟΛΠ, στα αντίστοιχα πρότυπα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών λιμένων.

«Η αξιοποίηση του λιμανιού θα πρέπει να αφορά τους πολλούς και όχι του λίγους» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πουλάμε το λιμάνι της καρδιάς μας».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο Πειραιάς θα πρέπει να γίνει αυτόνομος τουριστικός προορισμός και διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, και ότι όταν θα αναλάβει τα ηνία του δήμου θα εξασφαλίσει πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα, με αξιοποίηση των ακινήτων του δήμου, ανάπλασης του παραλιακού μετώπου από τις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ έως τα σύνορα του Πειραιά με τη Δραπετσώνα και δημιουργίας χώρων πρασίνου και αναψυχής.

Τόνισε, τέλος, ότι στους πρώτους του στόχους θα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας με το βλέμμα στραμμένο προς τη θάλασσα που, όπως είπε, σημαίνει ανάπτυξη.

Πατήστε εδώ για να δείτε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του Γ. Μώραλη

Διαβάστε επίσης Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Β. Μιχαλολιάκου, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014, 20:46

Αφίξεις με… νόημα στην παρουσίαση ψηφοδελτίου του Γ. Μώραλη, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014, 20:11

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση των υποψηφίων του Β. Μιχαλολιάκου, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014, 23:03

Πλήθος κόσμου και πολιτικές παρουσίες στην παρουσίαση του Γ. Μώραλη, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014, 22:51

Όλες οι ειδήσεις για την εκλογική μάχη στον Πειραιά στο zouglaport

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης