Για «γκάφες» στις οποίες «συνεχίζει να πέφτει» ο ΣΥΡΙΖΑ «επιχειρώντας μάταια να δικαιολογήσει το φιάσκο της εκβιαστικής προσπάθειας εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στα σχέδια του κ. Τσίπρα για διενέργεια εκλογών», κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε σχόλιο που εξέδωσε.

«Ανέσυρε στην επιφάνεια παλιές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009, όπου τότε το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος έθεταν θέμα εκλογών», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζει ότι «τότε όμως κανείς δεν επιχείρησε να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια, ούτε απειλούσε τους πάντες και τα πάντα, συντηρώντας ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα για μικροκομματικές σκοπιμότητες». Επιπλέον, διερωτάται: «Δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Τσίπρας τη διαφορά ανάμεσα σε μια πολιτική εκτίμηση για το συσχετισμό των δυνάμεων και την υπάρχουσα σύνθεση της Βουλής και ένα επίσημο διάβημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής, με επίκληση συνταγματικής ρύθμισης που καταργήθηκε το 1986;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας την κριτική προς τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνεται, επίσης, στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος ότι «δεν αρκεί να μάθεις τη λέξη “δυσαρμονία”, πρέπει και να ξέρεις να την χρησιμοποιείς πολιτικά, θεσμικά και συνταγματικά» και ότι «δεν αρκεί να επικαλείσαι “δυσαρμονία”, πρέπει να λες και ποια είναι η “αρμονία” που προτείνεις».

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως «στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να “ξεχνούν” ότι:

1. Τότε το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 36.7% και όχι 26.5% όπως ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Τότε η Κυβέρνηση είχε πλειοψηφία μίας μόνο έδρας, με αποτέλεσμα να παραπαίει πολιτικά.

3. Τώρα περίπου 190 βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι) δεν θέλουν εκλογές.

4. Τώρα τα κόμματα που ψηφίστηκαν στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 50% και δεν θέλουν εκλογές (ΝΔ, Ελιά, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, κ.ά.). Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι και οι Φασίστες της ΧΑ θέλουν εκλογές».

«Αλήθεια αφού τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας θέλουν τις εκλογές γιατί δεν καταθέτουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης;» διερωτάται το ΠΑΣΟΚ και εκφράζει, τέλος, την ελπίδα του ότι «κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας να συνέλθει και αντί να βγάζει πύρινους διχαστικούς λόγους να συμβάλλει στην ενότητα και τη συνεργασία του ελληνικού λαού».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης