ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ LIVE ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΗΣ “ΖΟΥΓΚΛΑΣ” ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΡΟΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ SINGULAR LOGIC

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Οι κάλπες έκλεισαν. Η αγωνία των κομματικών επιτελείων κορυφώνεται. Τα πρώτα exit polls για τις ευρωεκλογές δόθηκαν στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ: 26-30%
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 23-27%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 8-10%
ΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ: 7-9%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 5-7%
ΚΚΕ: 5-7%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 3,5-5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 1,5-2,5%



O τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ έδωσε τη δική του εκτίμηση των αποτελεσμάτων:

ΣΥΡΙΖΑ: 26,5%-29,5%
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 23%-26%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 9,5%-12,5%
ΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ: 7,5%-9,5%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 6%-8%
ΚΚΕ: 6%-8%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 3,5-5,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 1-2%

Η πρώτη εκτίμηση της Singular Logic

Στις 10:00 το βράδυ της Κυριακής αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Singular Logic.

Οι ίδιοι επισήμαναν ότι έχει ζητηθεί από το 60% των 4.900 εκλογικών τμημάτων που συμμετέχουν στο σύστημα ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT) να δώσουν προτεραιότητα κατά την καταμέτρηση στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών. Όσον αφορά τα υπόλοιπα τμήματα που συμμετέχουν στο σύστημα, από το 20% ζητήθηκε να δώσει προτεραιότητα στις δημοτικές και από το 20% στις περιφερειακές εκλογές.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπαν, δεν πρόκειται να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση στη διάρκεια της νύχτας. Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να ρέουν κανονικά μετά τις 19:00, οπότε κλείνουν οι κάλπες. Για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, θα είναι δυνατή μια πρώτη εκτίμηση στις 22:00, εφόσον οι αντιπρόσωποι καταφέρουν να πείσουν τους εναγωνίως αναμένοντες υποψήφιους τοπικούς άρχοντες ότι θα πρέπει να γίνει πρώτα καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τις ευρωεκλογές.

Σε ό,τι αφορά τη σταυροδοσία για τις ευρωεκλογές, ανακοινώθηκε ότι έχει γίνει προετοιμασία προκειμένου το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τη Singular Logic να μπορέσουν να παραδώσουν στη ροή των αποτελεσμάτων τη σταυροδοσία των υποψήφιων ευρωβουλευτών αλλά και οριστικά στοιχεία για τα ελληνικά κόμματα που εκλέγονται στο Ευρωκοινοβούλιο έως τη Δευτέρα το βράδυ.

Συνολικά, σε αυτή τη δεύτερη Κυριακή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και μοναδική για τις ευρωεκλογές, στα 22.561 εκλογικά τμήματα της χώρας οι πολίτες κλήθηκαν να ψηφίσουν για 40 κόμματα και 1.251 υποψηφίους στις ευρωεκλογές, για 211 δήμους και 422 συνδυασμούς στις δημοτικές, για 12 περιφέρειες και 24 συνδυασμούς στις περιφερειακές εκλογές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης