Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι συνεχάρη τη Δευτέρα τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, επισημαίνοντάς του ότι τον παρακολουθεί όλη η Ευρώπη.

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζετε είναι ασφαλώς δύσκολη», ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός στη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας. «Μια ολόκληρη ήπειρος παρακολουθεί τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρέντσι, που προσπαθεί να περιορίσει το χρέος των 2 τρισεκατομμυρίων ευρώ της Ιταλίας εν μέσω της τρίτης ύφεσης της χώρας μέσα σε μια εξαετία, έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη από τις Βρυξέλλες να επικεντρωθούν περισσότερο στην ανάπτυξη παρά στα μέτρα λιτότητας.

Η κρίση χρέους της Ελλάδας θεωρήθηκε απειλητική για τη σταθερότητα της Ιταλίας το 2011, καθώς εκτόξευσε στα ύψη το κόστος δανεισμού στην περιφέρεια της ευρωζώνης.

Το γεγονός, εξάλλου, ότι ο 40χρονος Ρέντσι προέρχεται και αυτός από την αριστερά, τον καθιστά πιθανό σύμμαχο του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, στην προσπάθειά του να αναδιαπραγματευτεί τις συμφωνίες διάσωσης με τους πιστωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης