Έτοιμη να προχωρήσει σε επένδυση, ύψους 20-30 εκατομμυρίων ευρώ, με προσανατολισμό τον πολιτισμό και την καινοτομία στις παλιές κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης που βρίσκονται κοντά στην Κνωσό, είναι γνωστή οικογένεια εφοπλιστών.

Στόχος των επενδυτών είναι η δημιουργία Μινωικού Πολιτισμικού Κέντρου, στο πλαίσιο του οποίου θα λειτουργεί ψηφιακό μουσείο, πλανητάριο, κέντρο αρχαίων γραφών, χώρος επιστημονικής και τεχνολογικής καινοτομίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το ΙΤΕ, καθώς και κέντρο παραδοσιακών προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαπραγμάτευση με το Πανεπιστήμιο είναι σε τελικό στάδιο, η Σύγκλητος παρουσιάζεται θετική, ενώ οι επενδυτές φέρονται διατεθειμένοι να αποδίδουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης το λιγότερο 500.000 ευρώ τον χρόνο ως ενοίκιο, σύμφωνα με το ekriti.gr.

«Θέλουμε αυτή την αξιοποίηση, διότι θα εξασφαλίσει πολλά πράγματα για το Πανεπιστήμιο και την πόλη. Βρισκόμαστε στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, η οποία δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα», δήλωσε ο σημερινός πρύτανης του Πανεπιστημίου, Μιχάλης Ταρουδάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης