Στη λαμπρή τελετή της 18ης απονομής των Διεθνών Βραβείων και του Foundation Giuseppe Sciacca που θα λάβει χώρα το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στις 17.30 στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Pontificia Urbaniana στην πόλη του Βατικανό βραβεύονται άριστοι επιστήμονες και καλλιτέχνες, κυρίως νέοι, καθώς και εθελοντές που προσφέρουν στην ανθρωπότητα και στον πολιτισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Βραβείο Επιστήμης για την Αποκατάσταση Μνημείων – δίδεται για πρώτη φορά από τα Sciacca- απονέμεται στην Ελληνίδα Αντιπρύτανη και Καθηγήτρια του Ε.Μ.Π. Αντωνία Μοροπούλου για την μελέτη και την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Στο πλαίσιο του έργου ανοίχτηκε ο Πανάγιος Τάφος του Χριστού έπειτα από 5 αιώνες και στην συνέχεια μελετήθηκε με τις πιο σύγχρονες τεχνικές η ιστορία, η μορφολογία και τα υλικά του μνημείου.

Στον Αμερικανό Αρχαιολόγο του National Geographic Fredrik Hiebert απονέμεται το Βραβείο στην επιστήμη της Αρχαιολογίας για το 25ετές έργο του ανακαλύπτοντας αρχαία εμπορικά μονοπάτια στην Ασία, από την Αίγυπτο στη Μογγολία, καθώς και για τις ενάλιες ανασκαφές του. Συμμετείχε στην αποκατάσταση του Τάφου του Ιησού καταγράφοντας και παρουσιάζοντας  σχετικό ντοκιμαντέρ για το National Geographic.

Βραβείο Αρχιτεκτονικής και Οικολογίας θα λάβει ο φημισμένος Κινέζος Καθηγητής Arthur Huang ιδρυτή της εταιρείας Miniwiz, που εξειδικεύεται στις εφαρμογές ανακύκλωσης απορριμμάτων μετά την κατανάλωση για την επιτάχυνση της μετάβασης σε μια καινοτόμο οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Απόλυτο Βραβείο  Επιστήμης, θα απονεμηθεί στον 14χρονο Αμερικανό-ινδό Rishab Kumar Jain, ο οποίος αν και μόλις 14 ετών είναι εφευρέτης, επιστήμονας και ερευνητής. Ο Rishab αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, βελτίωσε την ακτινοθεραπεία για τους ασθενείς που νοσούν από τον καρκίνο του παγκρέατος.

Βραβείο Μαθηματικών θα λάβει ο 11χρονος ιταλο-γιαπωνέζος μάγος των μαθηματικών, Alessandro Lachin. Τα επιστημονικά Βραβεία έρευνας και καινοτομίας θα απονεμηθούν στους ιατρούς: στον 25 ετών αμερικανό Tyler Allen, 25 ετών  για την έρευνα του για τον καρκίνο, στον 27 Πολωνό Καθηγητή Ιατρικής Mateusz Holda για τις έρευνες στην αρχιτεκτονική και ανατομία της καρδιάς και στον 16χρονο Ιρλανδό ερευνητή Simon Meechan για τις έρευνές του για φυτικά αντιβιοτικά. Το Βραβείο Business και Δημόσιες Σχέσεις απονέμεται στον 22χρονο Νικόλαο Ολύμπιο,  το Βραβείο Εθελοντισμού και Ανθρωπισμού στον Αμερικανό αστυνομικό George Chase Miller για την διάσωση ενός 3χρονου αγοριού, ενώ το Βραβείο Μουσικής θα δοθεί στην Ρωσίδα mezzo soprano Anna Konovalova.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης