Η Roscosmos δημοσίευσε το δραματικό στιγμιότυπο από το όχημα που βρισκόταν στο Soyuz-FG το οποίο περιστρέφεται εκτός ελέγχου μετά από τον μη κανονικό διαχωρισμό ενός προωθητή, που οδήγησε στη διάτρηση μίας από τις δεξαμενές καυσίμων στον κεντρικό τομέα του πυραύλου, στην αποσυμπίεση και στην απώλεια σταθερότητας.

Την Πέμπτη, η επιτροπή που ανέλαβε να διερευνήσει το συμβάν βρήκε τη βλάβη: ένας παραμορφωμένος αισθητήρας που εμπόδισε το άνοιγμα καλύμματος εξάτμισης σε δευτερεύοντα προωθητή. Αποκαλύφθηκε ότι ο αισθητήρας καταστράφηκε κατά τη κατασκευή του πυραύλου στο Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από την επισκευή των δύο πρόσθετων πυραύλων για μελλοντική εκτόξευση, η ρωσική διαστημική βιομηχανία εισήγαγε νέα μέτρα ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων φωτογραφιών και βίντεο και άλλων μορφών παρακολούθησης κατά την κατασκευή πυραύλων, ως αντίδραση στο συμβάν.

Ο αρχηγός της αποστολής ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Οβχίνιν και ο αμερικανός αστροναύτης και μηχανικός Νικ Χαγκ εκτοξεύτηκαν με την ειδική κάψουλα στα 50 χλμ. Πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης στις 11 Οκτωβρίου. Έκαναν έκτακτη προσγείωση στο Καζακστάν με ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης