Η «Βραδιά του Ερευνητή 2019», θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 9 Σεπτεμβρίου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019, 17:17
Η «Βραδιά του Ερευνητή  2019», θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 9 Σεπτεμβρίου

Η «Βραδιά του Ερευνητή», ένας Ευρωπαϊκός θεσμός που κρατά 14 χρόνια, και έχει στόχο την ανάδειξη του ρόλου του ερευνητή και την εξοικείωση του κοινού με τον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας - θα πραγματοποιηθεί και φέτος την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη.

Η φετινή Βραδιά διοργανώνεται σε όλη την Ευρώπη και σε εννέα πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο και Κόρινθο), την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, 17.00 - 24.00 και με ελεύθερη είσοδο.

Με το μήνυμα «Επιστήμη για όλους - Επιστήμη για ΣΕΝΑ» η έρευνα θα ανοίξει τις πόρτες της στο ευρύ κοινό, με τρόπο απλό, κατανοητό και απολαυστικό! Στην Αθήνα, η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος) με διοργανωτές  τα μεγαλύτερα Ερευνητικά Κέντρα της Αττικής και τη συμμετοχή πολλών ακόμα επιστημονικών ενώσεων και φοιτητικών και μαθητικών ομάδων. 

Παράλληλα, τα Ερευνητικά Κέντρα διοργανώνουν μικρότερες και πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις (pre-events) λίγο πριν την κεντρική  «Βραδιά του Ερευνητή». Συγκεκριμένα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (23/9), το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (25/9), το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (20/9), το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (26/9) θα παρουσιάσουν σειρά επιστημονικών δρώμενων στους φιλόξενους χώρους τους, ενώ το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» θα επιδείξουν σημαντικές ερευνητικές πρωτοβουλίες στο Λαύριο (20/9). Στόχος τους, οι επισκέπτες κάθε ηλικίας, να γνωρίσουν από κοντά το επιστημονικό έργο τους και να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους της έρευνας.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019, 17:17