Πώς μυρίζει άραγε το διάστημα; Σε αυτή την ερώτηση έρχονται να απαντήσουν αστροναύτες και ερευνητές.

Εδώ και δεκαετίες, η NASA είχε δημιουργήσει ένα άρωμα που προσιδιάζει με την αίσθηση που έχουν οι αστροναύτες κατά την παραμονή τους στο Διάστημα. Σκοπός τους ήταν να δίνουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα στους ανθρώπους που εκπαιδεύονται για μια αποστολή έξω από τη στρατόσφαιρα της Γης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, πρώην εργαζόμενος της NASA αποφάσισε να δώσει σε όλο τον κόσμο το άρωμα που αναδίδει το αχανές Διάστημα. Το άρωμα του Διαστήματος, Eau de Space, όπως το ονόμασαν οι δημιουργοί του, σχεδίασε ο Στιβ Πιρς. Ο Αμερικανός εργάστηκε πριν από χρόνια ως χημικός στη NASA, με αποστολή να δημιουργήσει το άρωμα του Διαστήματος. Από το 2008 που ξεκίνησε, χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να το καταφέρει.

Όπως διαβάζουμε ωστόσο στην ιστοσελίδα του αρώματος, η μυρωδιά του Διαστήματος δημιουργήθηκε πριν από δεκαετίες στο πλαίσιο της εκπαίδευσης αστροναυτών πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους στο Διάστημα.

Ο Τόνι Αντονέλι, πρώην αστροναύτης στη NASA και πιλότος διαστημικών αεροσκαφών, περιγράφει εκστασιασμένος την πρώτη του αποστολή στο Διάστημα και την εντύπωση που του είχε προκαλέσει η μυρωδιά του Διαστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Κανείς δεν μου είπε πως το Διάστημα έχει μυρωδιά και πως είναι ισχυρή και δεν μοιάζει με τίποτα από όσα είχα νιώσει στη Γη» σημείωσε ο αστροναύτης, που επιχείρησε να εξηγήσει τι του θυμίζει. Έχει, όπως λέει, μια μεταλλική αίσθηση, αναμεμειγμένη με άλλες μυρωδιές που είναι δύσκολο για τον Αντονέλι να τις περιγράψει.

«Είναι σαν τη μυρωδιά της πυρίτιδας, μετά από μια ριπή όπλου» σημειώνει στο CNN με τη σειρά της η Πέγκι Γουίτσον, αστροναύτης και πρώην «ένοικος» του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. «Νομίζω πως είναι κάπως πικρή, σε συνδυασμό με καπνιστή και καμένη» σημείωνε η ίδια σε συνέντευξή της από το 2002.

Οι δημιουργοί του αρώματος υποστηρίζουν πάντως πως το άρωμα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες αστροναυτών, διαθέτει όντως αυτή την αίσθηση πυρίτιδας, ψημένης μπριζόλας, αλλά και μια μυρωδιά από σμέουρο και ρούμι.

Οι άνθρωποι πίσω από την προσπάθεια ισχυρίζονται πως συνεργάστηκαν με ορισμένους από τους καλύτερους αρωματοποιούς στον κόσμο, ενώ τώρα αναζητούν χρηματοδότηση προκειμένου να μπορέσουν να παραγάγουν μαζικά το άρωμα του Διαστήματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης