Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ

Σημερινό άρθρο-κόλαφος του New York Post για την αληθινή πηγή της «πανδημίας Κορωνιού» και πώς οι επιστήμονες ήδη γνώριζαν την αλήθεια από την αρχή αλλά την απέκρυπταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο COVID-19, ο οποίος σκότωσε 1,1 εκατομμύρια Αμερικανούς και κατέστρεψε τις ζωές και τα μέσα διαβίωσης εκατομμυρίων ακόμη, είναι ένας ανθρωπογενής ιός που δραπέτευσε από ένα κινεζικό εργαστήριο που χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αναφέρεται στο άρθρο. Ακόμη και σήμερα, δεν πρέπει να το πείτε αυτό – παρόλο που είναι το μόνο εύλογο σενάριο. Όχι, οι «ελεγκτές δεδομένων» θα σπεύσουν να ισχυριστούν ότι επιφανείς επιστήμονες το αρνούνται. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτοί οι επιστήμονες έχουν επενδύσει πάρα πολλά – σε χρήματα, σε χρόνο, στις δικές τους πεποιθήσεις – για να παραδεχτούν την αλήθεια.

Αλλά καθώς το Κογκρέσο συνεχίζει να ερευνά, αυτή η αλήθεια φανερώνεται σιγά σιγά και τα ψέματα αποκαλύπτονται:

ΨΕΜΑ: Ο COVID προέκυψε φυσικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κίνα προσπάθησε να εκτρέψει αμέσως την ευθύνη λέγοντας ότι ο ιός υποτίθεται ότι ξεκίνησε σε μια «υγρή αγορά» ζωικού κρέατος στη Γουχάν. Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι υποστήριξε επανειλημμένα ότι «εξελίχτηκε στη φύση και στη συνέχεια μεταπήδησε σε είδη», την άνοιξη του 2020. Έκτοτε, τόσο οι μακροχρόνιες έρευνες όσο και οι κυβερνητικές εκθέσεις έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ιός είναι ανθρωπογενής. Ο Φάουτσι παραδέχτηκε διστακτικά ότι «θα μπορούσε» να είναι αλήθεια.

ΨΕΜΑ: Ο ιός δεν προήλθε από το εργαστήριο στη Γουχάν

Όποιος αμφισβήτησε αυτόν τον ισχυρισμό – συμπεριλαμβανομένου του New York Post – λογοκρίθηκε στο διαδίκτυο το 2020. Ο λόγος; Μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Lancet από 27 επιστήμονες που τον αποκαλούσαν «θεωρία συνωμοσίας». Τώρα γνωρίζουμε ότι αυτή η δήλωση συντάχθηκε από τον Peter Daszak, πρόεδρο της EcoHealth Alliance, της εταιρείας που εργάζεται στην έρευνα στο εργαστήριο της Γουχάν. Απλώς προσπαθούσε να καλύψει τη δική του συνενοχή. Όλα τα σημάδια δείχνουν διαρροή στο εργαστήριο. Ο μόνος λόγος που δεν μπορούμε να το πούμε οριστικά είναι επειδή στην Κίνα έχει επιτραπεί να καταστρέψει όλα τα στοιχεία.

ΨΕΜΑ: Οι ΗΠΑ δεν χρηματοδότησαν την έρευνα για το «κέρδος λειτουργίας»

Οι επιστήμονες μερικές φορές πειραματίζονται με ιούς, καθιστώντας τους ευκολότερους ή πιο θανατηφόρους ως έναν τρόπο να προσδιορίσουν τι μπορεί να συμβεί ή ποια εμβόλια μπορεί να χρειαστούν. Αλλά τον Μάιο του 2021, ο Φάουτσι δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι ΗΠΑ «δεν είχαν ποτέ και δεν χρηματοδοτούν τώρα έρευνα για το ‘κέρδος λειτουργίας’ στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν». Την Πέμπτη, ο αναπληρωτής διευθυντής του NIH, Lawrence Tabak, το αντέκρουσε ευθέως. Οι Αμερικανοί φορολογούμενοι χρηματοδότησαν την EcoHealth, η οποία εργαζόταν στην έρευνα κέρδους στη Γουχάν.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του NIH Lawrence Tabak παραδέχτηκε χτες, 16 Μαΐου, ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι χρηματοδότησαν έρευνα κέρδους λειτουργίας στο Ινστιτούτο Ιολογίας Γουχάν, στην Κίνα, πριν από την έναρξη της πανδημίας COVID-19

 

Η νέα δικαιολογία του Tabak; «Κέρδος λειτουργίας» δεν σημαίνει αυτό που πάντα μας έλεγαν ότι σημαίνει. Είναι απολύτως «ασφαλές», ισχυρίστηκε. Ενδεικτικά, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας άλλαξε τον ορισμό του όρου στον ιστότοπο του για να τον κάνει να ακούγεται καλοήθης. Μόνο που δεν είναι καλοήθης. Η EcoHealth εργαζόταν συγκεκριμένα στην Κίνα, επειδή δεν επιτρεπόταν τέτοια εργασία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό που έκαναν οι ερευνητές με τους κορωνοϊούς ήταν πολύ επικίνδυνο. Και ενώ μπορεί να υπάρχει μια επιστημονική συζήτηση σχετικά με το εάν τέτοιες έρευνες αξίζουν τον κόπο, θανατηφόροι ιοί έχουν διαρρεύσει από τα κινεζικά εργαστήρια στο παρελθόν. Η εμπλοκή των ΗΠΑ, είναι το αποκορύφωμα της ανευθυνότητας για τη χώρα.

Το Heritage Foundation έχει αποκαλέσει τη συγκάλυψη της προέλευσης του COVID «Το ψέμα του αιώνα». Συμφωνούμε. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο κολοσσιαίας κλίμακας, που απαιτεί πλήρη αναθεώρηση ολόκληρου του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας. Είπαν ψέματα για ένα όπλο που κατέστρεψε τη χώρα μας. Δεν μπορεί να τους επιτραπεί να γλυτώσουν, αναφέρει στο τέλος το άρθρο του The Post.

Για την ιστορία, στη χθεσινή ακρόαση, τέθηκε η εξής ερώτηση στον Tabak: «Δρ. Tabak», ρώτησε η Ρεπουμπλικανή εκπρόσωπος Debbie Lesko της Ειδικής Επιτροπής για την Πανδημία Κορωνοϊού, «χρηματοδότησε το NIH έρευνα κέρδους-λειτουργίας στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν μέσω της EcoHealth Alliance»; «Εξαρτάται από τον ορισμό σας για την έρευνα κέρδους λειτουργίας», απάντησε ο Tabak. «Αν μιλάτε για τον γενικό όρο, ναι, το κάναμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης