«Βρισκόμαστε δυστυχώς αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή συμπεριφορά της Ν.Δ. και του κ. Σαμαρά προσωπικά. Κάθε φορά στην εκλογική αναμέτρηση κυριαρχεί ο τηλεοπτικός διάλογος των πολιτικών αρχηγών και πιο συγκεκριμένα ο τηλεοπτικός διάλογος των αρχηγών των δυο κομμάτων, που διεκδικούν την άσκηση της εξουσίας.

Για πρώτη φορά στα εκλογικά χρονικά της μεταπολίτευσης, ο κ. Σαμαράς με προσχήματα, με υπεκφυγές, με ροκάνισμα του χρόνου, εμφανίζεται να μη θέλει κανέναν διάλογο, να αποφεύγει τον διάλογο, να υπονομεύει μια θεμελιώδη δημοκρατική διαδικασία. Και πότε; Τώρα που η χώρα βρίσκεται σε ένα ιστορικό δίλημμα. Τώρα που ο κάθε πολίτης πρέπει να ακούσει προσεκτικά, να ακούσει και να συγκρίνει, να σταθμίσει απόψεις που πρέπει να ειπωθούν ενώπιόν του, να αντικρουστούν, προκειμένου ο πολίτης να σχηματίσει την τελική κρίση, να πάρει μια ιστορική πολιτική απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμπεριφορά του κ. Σαμαρά, είπα ότι είναι αλαζονική. Δυστυχώς, δεν είναι αλαζονική. Είναι φοβική. Και ο φόβος μπροστά στο διάλογο υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία. Αλίμονο εάν μετατρέψουμε το πολιτικό μας πρόβλημα σε πρόβλημα Δημοκρατίας. Αλίμονο εάν υποβαθμίσουμε την ποιότητα του δημοκρατικού διαλόγου, τώρα που μόνο η Δημοκρατία μπορεί να επιτρέψει στην πατρίδα μας να ξανασταθεί όρθια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης