«Φίλες και φίλοι, η ελληνική κοινωνία θα αντέξει, δεν θα ενδώσει στα φαινόμενα εκφασισμού. Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν στη Βουλή των Ελλήνων, με βάδισμα χήνας και χιτλερικούς χαιρετισμούς, οι οπαδοί του νεοναζισμού.

Φίλες και φίλοι, δεν πρέπει το οξύ οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα της χώρας, το πρωτοφανές στην ιστορία της μεταπολίτευσης, να αφήσουμε να μετατραπεί σε πρόβλημα δημοκρατίας. Και πρόβλημα δημοκρατίας δεν είναι μόνο να διεκδικούν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση οι οπαδοί του αυταρχισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόβλημα δημοκρατίας ,σε άλλο επίπεδο, είναι η άρνηση του διαλόγου και από εδώ, από την Πάτρα, καλώ για υστάτη φορά τον κ. Σαμαρά να σεβαστεί τους στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατικού διαλόγου, να πάψει να αρνείται να προσέλθει σε μια τουλάχιστον απ’ ευθείας τηλεοπτική συζήτηση.

Φοβάται πραγματικά την αντίκρουση, φοβάται πραγματικά τα επιχειρήματα που απορρέουν από την γνώση της πραγματικότητας, φοβάται την αλήθεια. Στην πραγματικότητα αρνείται το διάλογο είτε μόνο με εμένα, είτε και με τους άλλους πολιτικούς Αρχηγούς.

Γιατί τέτοιος φόβος; Γιατί τέτοια αντιδημοκρατική συμπεριφορά; Τι σχέση έχει αυτό με τον πολιτικό πολιτισμό που αξιώνει η σημερινή εποχή; Αυτές είναι παλαιοκομματικού τύπου συμπεριφορές, που έχει προ πολλού καταδικάσει ο ελληνικός λαός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι, το λέω κάθε φορά, το λέω κι εδώ στην Πάτρα: οι εκλογές στις 6 του Μάη δεν κρίνουν την επόμενη Βουλή, την επόμενη τετραετία, κρίνουν την τύχη του Έθνους, κρίνουν τη μοίρα της επόμενης γενιάς. Απευθύνομαι στους νέους ανθρώπους, στη Νεολαία μας στην ελπίδα του Έθνους, την τύχη των παιδιών αυτών και ακόμη νεότερων κρίνουν οι εκλογές στις 6 του Μάη.

Πρέπει να φτάσουμε στις εκλογές αυτές σε λίγες μέρες, τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία, ξεπερνώντας μια σειρά από φραγμούς που έχουν τεθεί. Πρέπει να βροντοφωνάξουμε από εδώ, ένα «Όχι» στην αποχή. Κανείς Έλληνας πολίτης δεν δικαιούται να παραχωρήσει τη θέση του στους άλλους, να εγκαταλείψει το κυριαρχικό δημοκρατικό του δικαίωμα να συναποφασίσει με την ψήφο του στην κάλπη των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Πρέπει να βροντοφωνάξουμε ένα «Όχι» στον εφησυχασμό, στην αντίληψη ότι όποιο και νά ‘ναι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αλλάζει τίποτε. Να φωνάξουμε ένα «Όχι» στη μοιρολατρία, να πούμε «Όχι» σε όσους πιστεύουν ότι δεν έχουμε καμία δυνατότητα πως είμαστε αιχμάλωτοι του Μνημονίου. Δεν είναι έτσι!

Το Μνημόνιο είναι μια σύμβαση, καλύπτει ελάχιστα θέματα. Στόχος μας είναι η θαρραλέα και δημιουργική υπέρβαση του Μνημονίου, η οριστική έξοδος από αυτό. Στόχος μας είναι να βγάλουμε οριστικά την Ελλάδα από την εξάρτηση, να την ξανακάνουμε δημοσιονομικά κυρίαρχη, να την κάνουμε αυτοδύναμη. Η αυτοδύναμη Ελλάδα δεν θέλει μοιρολατρία και εφησυχασμό, ούτε αποχή. Θέλει αγώνα και όταν οι Έλληνες αγωνιζόμαστε, πετυχαίνουμε. Αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε, φίλες και φίλοι!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης