Να αναδείξουμε την αξία της επιχειρηματικότητας

Να αναδείξουμε την αξία της επιχειρηματικότητας
Αισιόδοξος για τη νέα επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην επιχειρηματική δράση εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας νωρίτερα το πρωί σε νέους επιχειρηματίες στα γραφεία της Ιπποκράτους. Στη συνάντηση ήταν, επίσης, παρούσα η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου.

«Πετύχαμε τη δημοσιονομική σταθερότητα και τώρα η χώρα αλλάζει μορφή, καθώς εξυγιαίνεται και το τραπεζικό σύστημα, ο τρόπος λειτουργίας του οποίου πρέπει να αλλάξει» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν έγιναν νωρίτερα όσα παρουσίασε σήμερα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της ανάπτυξης και της καινοτομίας.

Ο κ. Βενιζέλος στην εισήγησή του τόνισε ότι βασική επιδίωξη είναι η ανάδειξη της αξίας της επιχειρηματικότητας, η οποία, επεσήμανε, είναι «ενοχοποιημένη» τις τελευταίες δεκαετίες και στο εκπαιδευτικό σύστημα και στην κοινωνία, ενώ και το κράτος αλλά και η δημόσια διοίκηση και η Δικαιοσύνη δεν έχουν αναπτυξιακό προσανατολισμό.

Παράλληλα, είπε ότι υπάρχουν τμήματα της κοινωνίας που δυσκολεύονται να αντιληφθούν την αξία της επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και για την προστασία των υπαρχόντων θέσεων εργασίας και υπογράμμισε ότι πρέπει να συμφιλιώσουμε την επιχειρηματικότητα με την απασχόληση.

Το «διανοητικό κεφάλαιο» το οποίο φεύγει στο εξωτερικό, συνιστά απώλεια για τη χώρα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε ότι χώρες που λειτουργούν υποδειγματικά, όπως οι σκανδιναβικές, επενδύουν πάρα πολύ σε αυτό το κεφάλαιο.

Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες έθεσαν ως ζητήματα προς επίλυση την πάταξη της γραφειοκρατίας, την ασταθή και μεταβαλλόμενη φορολογική πολιτική, το γεγονός ότι «δεν περνούν» οι εγγυητικές επιστολές των ελληνικών τραπεζών, καθώς και το θέμα του μη μισθολογικού κόστους, καθώς, όπως επισημάνθηκε, «για κάθε ευρώ αύξηση στις αποδοχές ενός εργαζόμενου, το μη μισθολογικό κόστος είναι 3 ευρώ».

Απαντώντας, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης έχουν εντοπιστεί και θα καταβληθεί προσπάθεια να λυθούν με ριζικό τρόπο.

Πρέπει, τόνισε, να αποκατασταθεί το brand name της χώρας και στο σημείο αυτό επεσήμανε την ανάγκη λήψης μέτρων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, γιατί -όπως τόνισε- ο EFSF καλύπτει τις ελληνικές τράπεζες και η μη αποδοχή των εγγυητικών τους επιστολών συνιστά προσβολή για την Ελλάδα, την ΕΚΤ και τον EFSF.

Υπογραμμίζοντας ότι «η μεγαλύτερη διαρθρωτική αλλαγή είναι η αλλαγή νοοτροπίας», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι πρέπει να δοθεί ώθηση στην επιχειρηματικότητα και ανανέωσε το ραντεβού του με τους επιχειρηματίες των μικρομεσαίων καινοτόμων επιχειρήσεων σε ημερομηνία μετά τις εκλογές.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος προσκάλεσε τους επιχειρηματίες στην εκτενή παρουσίαση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για το πώς μπορούμε σε 3 χρόνια να φύγουμε από το Μνημόνιο και την επιτήρηση και να «περάσουμε» στην «Αυτοδύναμη Ελλάδα». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Καρατζά, το Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 14:24