Την πίστη του στις δυνατότητες της Εθνική Ιταλίας εξέφρασε ο Τσέζαρε Πραντέλι στη συνέντευξη Τύπου, εν όψει του αυριανού τελικού του Euro 2012 κόντρα στην Ισπανία, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων οτι η ομάδα του δεν θα φοβηθεί τους «φούριας ρόχας».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «σκουάντρα ατζούρα» παράλληλα υπογράμμισε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού στο «Ολιμπίνσκι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να είμαστε θετικοί. Ο πρώτος στόχος μας θα είναι να κλείσουμε τους χώρους και να κερδίσουμε την μπάλα» τόνισε χαρακτηριστικά ο  Πραντέλι και συνέχισε: «Το που θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την μπάλα θα εξαρτηθεί από εμάς και επίσης από το πόσο καλή είναι η Ισπανία. Για μας, είναι σημαντικό να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας: να κλείσουμε τους χώρους στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Οι κεντρικοί μέσοι μας έχουν πολλή ποιότητα, μπορούμε να καλύψουμε πολύ έδαφος και να πιέσουμε σε αυτήν την περιοχή και διαθέτουμε έναν σπουδαίο παίκτη, ο οποίος μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο του παιχνιδιού και μπορεί να βρεθεί στη σωστή θέση -και φυσικά αυτός είναι ο Αντρέα Πίρλο».

Ο Ιταλός ομοσπονδιακός υπογράμμισε ότι το «κλειδί» στον αγώνα θα βρεθεί σε κρίσιμες στιγμές, όπου ελπίζει ότι η «σκουάντρα ατζούρα» θα έχει έναν επιπλέον παίκτη ελεύθερο. «Πρέπει να επιλέξουμε τις στιγμές μας, προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε μια αριθμητική υπεροχή σε συγκεκριμένες περιοχές του αγωνιστικού χώρου. Δεν περιμένουμε να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα» είπε, ενώ συμφώνησε με την άποψη ότι η πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης, Ισπανία, αξίζει όλα τα εγκώμια που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια.

«Είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, το έχει δείξει αυτό τα τελευταία χρόνια. Παίζουν με τον δικό τους τρόπο και έχουν μείνει πιστοί στη φιλοσοφία τους και εμείς πάντα λέγαμε ότι αυτή είναι η ομάδα που πρέπει να νικήσουμε» τόνισε ο Πραντέλι και πρόσθεσε ότι δεν περιμένει εκπλήξεις στην προσέγγιση του αγώνα από πλευράς Ισπανίας: «Περιμένω τη συνήθη ομάδα της Ισπανίας, μια γενναία ομάδα, η οποία μπορεί να κρατήσει την μπάλα, αλλά και να σε πιέσει. Είναι μια από τις ομάδες που έχουν δεχθεί τα λιγότερα γκολ στο τουρνουά και, ακόμη και χωρίς έναν κεντρικό επιθετικό, μπορούν να μπουν στην περιοχή, προσπαθούν και περνούν πίσω από τους αμυντικούς και παίζουν μοντέρνο ποδόσφαιρο, το οποίο απολαμβάνω να παρακολουθώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταλήγοντας, ο Πραντέλι απέρριψε την αντίδραση ορισμένων ότι το παιχνίδι της Ισπανίας έχει γίνει βαρετό. «Δεν νομίζω ότι είναι βαρεμάρα» είπε και συμπλήρωσε: «Είναι φόβος του να βλέπεις την ίδια ομάδα να νικάει πάντα. Εγώ δεν νομίζω ότι είναι βαρετοί καθ’ οιονδήποτε τρόπο, κατάσταση ή φόρμα».

Τους παίκτες της Ιταλίας εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους Ισπανούς.

«Είχαν ένα φανταστικό διάστημα 4-6 ετών και κυριάρχησαν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Θα τους έκανα πολλά κομπλιμέντα, αλλά είναι καλό να παίζεις εναντίον των καλύτερων ομάδων» είπε ο έμπειρος τερματοφύλακας, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε γιατί αισθάνεται ότι η Ιταλία μπορεί να νικήσει, αφού είναι τόσο σίγουρος για το μεγαλείο της εθνικής Ισπανίας, ξεκαθάρισε: «Ακούστε, κάποιες φορές στον αθλητισμό αυτό που είναι δίκαιο και άδικο δεν είναι πάντα ξεκάθαρο. Ίσως έχουν περισσότερες πιθανότητες από εμάς, διαθέτουν μεγάλη ποιότητα και το έχουν δείξει για τέσσερα χρόνια. Όμως, εμείς είμαστε η έκπληξη του τουρνουά, ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις εκπλήξεις» ήταν τα λόγια του Ιταλού διεθνούς γκολκίπερ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης