Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 19 ετών το 2007 η Ελλάδα αντιμετώπισε τη Γερμανία και επικράτησε 3-2, με γκολ που σημείωσε στο 89’ ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος. Ο «χρυσός» σκόρερ θυμήθηκε εκείνη την αναμέτρηση και δήλωσε:

«Πριν από το ματς στο ξενοδοχείο λέγαμε μεταξύ μας πως ο Μπόατενγκ θα μας “φάει”. Το παιδί ήταν πελώριο! Είχαμε, πραγματικά, την απορία αν ηλικιακά είχε το δικαίωμα συμμετοχής, μια και τα προσόντα του ήταν… αφύσικα».

Ο23χρονος μέσος της Κέρκυρας συνέχισε: «Να σου πω την αλήθεια η αποβολή του Βασίλη (Πλιάτσικα) μας πείσμωσε. Παίξαμε και γι’ αυτόν. Όπως έγινε τώρα με την Πολωνία και την κόκκινη του Σωκράτη. Το 2-2 μας “ξύπνησε”. Σίγουρα υπήρχε ένας φυσιολογικός φόβος, μια και η Γερμανία τότε είχε… επαγγελματίες και από εμάς πλην του Νίνη κανένας άλλος δεν ήταν -θεωρητικά- γνωστός. Φαντάσου, τότε ο Οζίλ έπαιζε στη Σάλκε και τον είχαμε στο μυαλό μας λες και ήταν ο Μέσι! Ο Μπόατενγκ στη Χέρτα. Ο Μπεν Χατίρα στο Αμβούργο. Η ελληνική ψυχή, όμως…».

Κλείνοντας είπε: «Να σου πω την αλήθεια θυμάμαι πως ο Γιάννης Παπαδόπουλος είχε σουτάρει από το πουθενά. Η μπάλα κόντραρε και κόρνερ. Ο Σωκράτης μας φώναξε από πίσω: “Όλοι μπροστά και ό,τι βγει”. Και τελικά βγήκε αληθινός. Μόλις πήρα τα βήματα ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα “κάρφωνα” την μπάλα στα δίχτυα! Μετά δεν θυμάμαι τίποτα (σ.σ.: γέλια)…».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης