Η αντίστροφη μέτρηση για το Euro 2020 έχει ήδη ξεκινήσει και ανάμεσα στους πολλούς σκόρερ που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, υπάρχουν και οι 10 «must watch», αυτοί δηλαδή που έχουν συνηθίσει να ξεχωρίζουν ούτως ή άλλως με τις ομάδες τους και αναμένεται να κάνουν το ίδιο και στη φετινή διοργάνωση.

1. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Πολωνία)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Λέβα» έδωσε τον καλύτερο εαυτό του με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, κατέρριψε το θρυλικό ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ και όλοι αναμένουν να δουν τις επιδόσεις του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

2. Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είναι ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών. Προέρχεται από μία -ακόμα- εξαιρετική σεζόν με τη Γιουβέντους, παρά το γεγονός ότι δεν συνοδεύθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε 33 αγώνες πρωταθλήματος, ο «CR7» μέτρησε 29 γκολ και 3 ασίστ. 

3. Κιλιάν Εμπαπέ (Γαλλία)

Ο  ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο. Ο σκόρερ που όλοι περιμένουν να δουν στο φετινό Euro, κυρίως λόγω των προσδοκιών που είχε δημιουργήσει στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, που κατέκτησε η Γαλλία το 2018. Ο Εμπαπέ θα είναι εκείνος που θα αποτελέσει το κύριο «όπλο» στη φαρέτρα του Ντεσάν.

4. Ρομέλου Λουκάκου (Βέλγιο)

Ο άνθρωπος-γκολ πίσω από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ιταλίας από την Ίντερ τη φετινή χρονιά. Ο Ρομέλου Λουκάκου ήταν ο παίκτης που βοήθησε να πάρει το Μιλάνο το πολυπόθητο τρόπαιο, μετά την κυριαρχία της Γιουβέντους στο ιταλικό πρωτάθλημα για περίπου μία δεκαετία. Αποτελεί τον βασικό πυλώνα της επίθεσης της εθνικής ομάδας του Βελγίου, η οποία βρίσκεται στο Νο.1 των ranking της FIFA.

5. Ζεράρ Μορένο (Ισπανία)

Μπορεί πολλοί να πρόσεξαν την ύπαρξή του μόλις φέτος, λόγω της κατάκτησης του Γιουρόπα Λιγκ από τη Βιγιαρεάλ, ωστόσο ήδη από την Εσπανιόλ ο Μορένο έδειχνε πως έχει ιδιαίτερη επαφή με τα δίχτυα. Δεκαοχτώ γκολ σε 35 συμμετοχές πέρσι, 23 τέρματα σε 33 αγώνες πρωταθλήματος φέτος (30 συνολικά). Σε μία επιθετική γραμμή που προβληματίζει ιδιαίτερα για τη συνοχή της, ο Μορένο σίγουρα θα δώσει σε αρκετές περιπτώσεις τη λύση για την Ισπανία.

6. Σερζ Γκνάμπρι (Γερμανία) 

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια η εθνική Γερμανίας. Εκρηκτικός, εξαιρετικός χειριστής της μπάλας και με τακτική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, ο Σερζ Γκνάμπρι αποτελεί έναν εκ των βαρομέτρων της «νασιονάλμανσαφτ» για το φετινό Euro. 

7. Μέμφις Ντεπάι (Ολλανδία)

Ο «σωτήρας» της Λιόν τα τελευταία χρόνια. Τη σεζόν που διανύσαμε, ο Ολλανδός αστέρας έκανε την καλύτερη χρονιά των τελευταίων επτά ετών. Σε 37 αγώνες πρωταθλήματος, ο Ντεπάι βρήκε δίχτυα είκοσι φορές ενώ μοίρασε και 12 ασίστ. Μαζί με τον επίσης εντυπωσιακό φέτος, Βουτ Βέγχορστ, θα είναι οι δύο βασικοί πυλώνες της επιθετικής γραμμής της εθνικής Ολλανδίας, στην προσπάθειά της να επιστρέψει στις διακρίσεις σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

8. Φιλ Φόντεν (Αγγλία)

Μαζί με τον Σάντσο αποτελούν τα next big things της εθνικής Αγγλίας. Ο Φόντεν αναδείχθηκε στη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα και πολύ γρήγορα πήρε φανέλα βασικού -και αναντικατάστατου- από τον Ισπανό τεχνικό. Είναι γρήγορος, διαθέτει εξαιρετικό τελείωμα ενώ καταφέρνει και διαβάζει σωστά το παιχνίδι. 

9. Χάρις Σεφέροβιτς (Ελβετία)

Ένα από τα πιο αξιόλογα φορ της διοργάνωσης παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει το «βαρύ όνομα» άλλων επιθετικών όπως ο Λεβαντόφσκι ή ο Κέιν. Τη φετινή σεζόν πρωταγωνίστησε με τη Μπενφίκα πετυχαίνοντας 22 γκολ και 7 ασίστ σε συνολικά 31 αγώνες. Μαζί με τον Εμπολό και τον Σακίρι αναμένεται να είναι οι βασικές επιθετικές επιλογές του Πέτκοβιτς στους αγώνες της Ελβετίας.

10. Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλία)

Ο Ουαλός αστέρας της Τότεναμ μετά από μία μακρά περίοδο αδράνειας στη Μαδρίτη και τη Ρεάλ, επέστρεψε στα γήπεδα, πήρε χρόνο συμμετοχής στην Πρέμιερ Λιγκ και είναι έτοιμος να εκπροσωπήσει τη χώρα του στο φετινό Euro. Στο Λονδίνο, ο Μπέιλ αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια σημειώνοντας 10 τέρματα και όλοι αναμένουν να δουν αν θα θυμηθεί τον παλιό, καλό του εαυτό στη φετινή διοργάνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης