Η Κινηματογραφική λέσχη Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της και τους φίλους της,στην 7η προβολή για τη σεζόν 2015-2016 με την ταινία: Η γοητεία του σκαντζόχοιρου (Le herisson).

Η προβολή θα γίνει τη Δευτέρα 11/1/2016 ώρα 9:00μμ στον κινηματογράφο Βακούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ταινία θα προλογίσει ο κριτικός κ. Γιάννης Φραγκούλης.

Λίγα λόγια για το έργο:
Η μικρή Παλομά προγραμματίζει να αυτοκτονήσει τη μέρα των 12ων γενεθλίων της, αποφασισμένη να μην καταλήξει δυστυχής και «περιορισμένη σαν χρυσόψαρο», όπως λέει η ίδια, όταν μεγαλώσει. Στο μεταξύ καταγράφει με την κάμερα της στιγμές της καθημερινότητάς της, κρατώντας ένα είδος ημερολογίου των τελευταίων 165 ημερών που έχει αποφασίσει πως της απομένουν. Απίστευτα ευφυής και με επίγνωση της σπάνιας εξυπνάδας της, νιώθει να περιορίζεται μέσα στην μεγαλοαστική αλλά κατά βάση κενή οικογένειά της…

Η εμμονή με την ιδέα του θανάτου ορίζει τη ζωή μιας 11χρονης Παριζιάνας, η οποία έχει αποφασίσει να γίνει αυτόχειρας. Ντυμένη και κουρεμένη σαν το αγόρι στον «Θάνατο στη Βενετία» του Λουκίνο Βισκόντι, η μικρή κυκλοφορεί διαρκώς με μια κάμερα στο χέρι κρατώντας κάτι σαν κινηματογραφικό ημερολόγιο. Τα πράγματα αλλάζουν όταν έρχεται σε επαφή με την εσωστρεφή θυρωρό της πολυκατοικίας, η οποία με τη σειρά της βγαίνει από το καβούκι της με τη βοήθεια ενός ευγενούς Ιάπωνα. Συναντήσεις απρόβλεπτες, καλογραμμένοι διάλογοι και μια αίσθηση μελαγχολίας διάχυτη στην ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα φιλμ που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, περνώντας ένα μήνυμα συντροφικότητας και αισιοδοξίας. Ο κομψός μα απροσπέλαστος ακάνθινος σκαντζόχοιρος του τίτλου, δεν είναι μόνο οι δυο μονήρεις και απρόσιτες πρωταγωνίστριες, μα είμαστε κι όλοι εμείς, που δεν τολμάμε να ανοιχτούμε και να εκτεθούμε, αφήνοντας τους γύρω μας να γνωρίσουν τον πραγματικό, «κομψό» εαυτό μας που κρύβεται πίσω από τα αγκάθια της εξωτερικής εικόνας.

Βασισμένο στο μπεστ σέλερ της Μυριέλ Μπαρμπερί «Η Κομψότητα του Σκαντζόχοιρου», που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα.

Γαλλία 2009 Διάρκεια: 100’
Σκηνοθεσία: Μονά Ασάς
Πρωταγωνιστούν: Ζοσιάν Μπαλασκό, Γκαράνς Λε Γκιγερμίκ, Τόγκο Ιγκαουά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης