Δείτε τα τρέιλερ από τις κινηματογραφικές πρεμιέρες της Πέμπτης 11 Αυγούστου 2011.

Jodaeiye Nader az Simin (2011)
Μεταφρασμένος Τίτλος: Ενας Χωρισμός
Γνωστό επίσης ως: A Separation, Nader and Simin, a Separation

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σιμίν θέλει να φύγει. Ο Ναντέρ από την άλλη δεν θέλει να αφήσει μόνο του τον άρρωστο πατέρα του. Το αποτέλεσμα είναι να χωριστούν. Η κόρη τους, ελπίζοντας να γυρίσει γρήγορα η μητέρα της, μένει προσωρινά με τον Ναντέρ. Ανήμπορος να φροντίσει τον γέρο πατέρα του, ο Ναντέρ προσλαμβάνει μία γυναίκα για να τον περιποιείται. Αυτό που δεν ήξερε είναι ότι αυτή η γυναίκα δούλευε χωρίς την άδεια του συζύγου της και ότι ήταν έγκυος. Ή μήπως το ’ξερε;

Έτσι χωρίς να το καταλάβει ο Ναντέρ βρίσκεται δέσμιος σε ένα παιχνίδι ψεμμάτων και κοινωνικών αντιδικιών, που καταστρέφουν τη ζωή, τα όνειρά του αλλά και την εικόνα του στα μάτια της κόρης του.

Η ταινία έχει βραβευτεί στο φεστιβάλ Βερολίνου με την Χρυσή Άρκτο της διεθνούς επιτροπής. Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής. Βραβείο αναγνωστών Berliner Morgenpost. Αργυρή Άρκτος αντρικής ερμηνείας (εξ ημισείας στους Peyman Moaadi, Shahab Hosseini). Αργυρή Άρκτος γυναικείας ερμηνείας (εξ ημισείας στις Sareh Bayat, Leila Hatami)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Amnistia (2011)
Μεταφρασμένος Τίτλος: Αμνηστία
Γνωστό επίσης ως: Amnesty

Η εφαρμογή ενός καινούργιου νόμου που επιτρέπει για πρώτη φορά ερωτική επαφή ανάμεσα σε συζύγους στις φυλακές των Τιράνων, οδηγεί την Έλσα να ταξιδεύει από το μακρινό Πόγκραντετς μια φορά τον μήνα για να συναντήσει τον άντρα της στην φυλακή. Ο Σπετίμ επισκέπτεται επίσης την φυλακή για να συναντήσει την γυναίκα του. Ένα σκηνικό που στήνει μία ιστορία αγάπης ανάμεσα τους, μια αγάπη που στήνεται έξω από τα κάγκελα της φυλακής μέχρι την στιγμή της Αμνηστίας, εκεί όπου τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα και για τους 2.

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Βερολίνου όπου απέσπασε βραβείο στο τμήμα Φόρουμ. Αποτελεί την πρώτη αλβανική ταινία που παρουσιάζεται στην ιστορία του φεστιβάλ Βερολίνου.
H ταινία οικονομικά ενισχύθηκε από το Αλβανικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Ευρωπαικό Ταμείο Eurimages.

Το Γάλα (2011)
Μεταφρασμένος Τίτλος: Burning Heads

“Το Γάλα” αφηγείται την ιστορία της Ρήνας (45 ετών) και των δύο γιων της, Αντώνη (25 ετών) και Λευτέρη (23 ετών). Μια οικογένεια μεταναστών από την Τιφλίδα της Γεωργίας. Ο Αντώνης, είναι ένας φιλόδοξος νέος και είναι πρόθυμος να ανελιχθεί κοινωνικά και να γυρίσει την πλάτη στις ρίζες του. Χαρακτηριστικό είναι ότι διατηρεί σχέση με την κόρη του αφεντικού του, την οποία και ετοιμάζεται να παντρευτεί.

Ο Λευτέρης, από την άλλη πλευρά, έχει μία άρνηση να ζήσει το σήμερα, και παρουσιάζει περίεργες και αντικοινωνικές συμπεριφορές. Η ιστορία ξεκινά να εκτυλίσεται όταν ο Αντώνης επισκέπτεται την μητέρα του και τον αδερφό του για να τους ανακοινώσει τον γάμο του και να τους γνωρίσει τη μέλλουσα γυναίκα του. Αυτή η επίσκεψη φέρνει στην επιφάνεια διάφορα προβλήματα που στοιχειώνουν και τους τρεις, προβλήματα που δεν είναι άσχετα από τον τριπλό άξονα “Πατρίδα”, “Μητέρα”, “Αγάπη”. Ο ιδιάιτερος Λευτέρης θέλει να νοιώσει την αγάπη του αδερφού του αναζητώντας την μέσα από το παρελθόν τους, παράλληλα ο μεγαλύτερος Αντώνης προσπαθεί να ξεπεράσει τις ενοχές του απέναντι στον Λευτέρη, και όλα αυτά τη στιγμή που η μητέρα Ρήνα, η οποία ζεί σε ενα καθεστώς καθημερινού φόβου, προσπαθεί να φέρει τα δύο αδέλφια πιο κοντά.

Η ταινία είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο του Βασίλη Κατσικονούρη.

Friends with Benefits (2011)
Μεταφρασμένος Τίτλος: Όχι Μόνο Φίλοι

Οι συνεχόμενες ατυχείς ερωτικές σχέσεις του παρελθόντος τόσο για την Τζέιμι, πολυάσχολο στέλεχος επιχείρησης, όσο και για τον Ντίλαν, έναν εργασιομανή συντάκτη, τους οδηγεί στο να δώσουν μια τονωτική ένεση στη σχέση τους: από απλοί φίλοι και συνεργάτες, να γίνουν «φίλοι με προνόμια». Ωστόσο, καθώς οι δυο τους έρχονται μέρα με τη μέρα όλο και πιο κοντά, ο ενθουσιασμός του σκέτου σεξ, χωρίς τις δεσμεύσεις μιας κανονικής σχέσης, τους οδηγεί άθελά τους σε συναισθηματικές επιπλοκές.

Les Emotifs Anonymes (2010)
Μεταφρασμένος Τίτλος: Ανώνυμοι Ρομαντικοί
Γνωστό επίσης ως: Romantics Anonymous

Η ιστορία ενός κεραυνοβόλου έρωτα μεταξύ της Angelique και του Jean-Rene, δύο υπερβολικά ντροπαλών ανθρώπων οι οποίοι γνωρίζονται σε μια ομάδα θεραπείας για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας. Τι και αν ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος η δυσκολία έκφρασης των συναισθημάτων τους περιπλέκει την κατάσταση.

Nicostratos: Le Pelican (2011)
Μεταφρασμένος Τίτλος: Νικόστρατος: Ενα Ξεχωριστό Καλοκαίρι

Ένας 14χρονος έφηβος ο Γιάννης ζει μαζί με τον πατέρα του, τον Δημοσθένη, σ’ ένα νησάκι στις Κυκλάδες, ένα μέρος που δεν το εχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα. Η απώλεια της μητέρας τους έχει απομακρύνει και το μόνο σημείο επαφής τους αποτελεί, πλέον, η συνήθεια του Γιάννη να βοηθά τον πατέρα του στο ψάρεμα και στην καλλιέργεια του κήπου τους.

Αυτό το καλοκαίρι όμως όλα θα αλλάξουν. Στην ζωή του Γιάννη θα μπεί ο Νικόστρατος, ένας λευκός πελεκάνος, και θα δώσει ένα ολότελα νέο νόημα. Η σχέση που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στο αγόρι και το πανέξυπνο πτηνό, θα έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στη συμπεριφορά του Δημοσθένη απέναντί του, όσο και στην καθημερινότητα ολόκληρης της μικροκοινωνίας του νησιού.

Στην παρέα των δύο, πελεκάνου και αγοριού, θα προστεθεί και η Αγγελική, μια γλυκιά κι αυθόρμητη κοπέλα, ανιψιά του Αριστοτέλη, ιδιοκτήτη του μοναδικού καφενείου του νησιού. Η παρέα των τριών θα εμπλακεί σε απίθανες περιπέτειες και πρωτόγνωρες εμπειρίες, οι οποίες θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη τους και θα τους συνοδεύουν για πάντα.

Colombiana (2011)
Όταν ήταν παιδί στην Μπογκοτά, η Καταλέγια έγινε μάρτυρας της δολοφονίας των γονιών της. Έτσι όταν μεγάλωσε κατέληξε να είναι μία στιγνή δολοφόνος. Την ημέρα εργάζεται ως πληρωμένη δολοφόνος για λογαριασμό του θείου της, αλλά τα βράδια τα αφιερώνει στο να φτάσει, μέσα από ένα ματωμένο δρόμο, στον μαφιόζο που είναι υπεύθυνος για το θάνατο των γονιών της.

The Veteran (2011)
Μεταφρασμένος Τίτλος: Ο Βετεράνος

H ταινία αφηγείται την ιστορία του Ρόμπερτ Μίλερ, ο οποίος έχει επιστρέψει από το Αφγανιστάν. Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή, δεν μπορεί να βρει δουλειά και υποφέρει ψυχολογικά από τις εμπειρίες που έζησε στον πόλεμο. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθει ξένος στον ίδιο του τον τόπο. Η όλη κατάσταση τον οδηγεί να συνεργαστεί με την κυβέρνηση και να λάβει μέρος σε παρακολουθήσεις υπόπτων για τρομοκρατία. Το μεγάλο πρόβλημα ξεκινά όταν πετυχαίνει στη δουλειά του και βρίσκεται διαμέσου των μυστικών υπηρεσιών και μιας σπείρας εμπόρων ναρκωτικών.

3D Rou Pu Tuan Zhi Ji Le Bao Jian (2011)
Μεταφρασμένος Τίτλος: 3D Sex and Zen: Η Απόλυτη Εκσταση
Γνωστό επίσης ως: 3-D Sex and Zen: Extreme Ecstasy 3D Sex and Zen

Όταν ο Γουέι Ιανγκσχένγκ, ένας ματαιόδοξος μελετητής της Δυναστείας των Μινγκ, θα συναντήσει την κόρη του ταοϊστή ιερέα, Ιουξιάνγκ, θα γοητευτεί από την ομορφιά και την κομψότητά της. Σύντομα, όμως, θα καταλάβει ότι η έλλειψη πάθους λόγω της εγκράτειάς της και της πίστης του πατέρα της, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ανάγκες. Όταν ο Γουέι αποκτήσει πρόσβαση στο Ανάκτορο της Απόλυτης Ευδαιμονίας όπου άντρες και γυναίκες απολαμβάνουν σεξουαλικά όργια, μια ερμαφρόδιτη μάγισσα θα τον συμβουλέψει να αλλάξει το μόριο του με ένα αλογίσιο! Αυτό, όμως, θα καταλήξει στα δόντια ενός σκύλου κι ο πρίγκιπας θα αναγκαστεί να περιμένει ένα άλλο από δωρητή γάιδαρο! Τελικά, θα βελτιώσει τις ικανότητές του αλλά το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει αφορά τον γάμο του με την Ιουξιάνγκ… Θα κερδίσει η αληθινή αγάπη τον πραγματικό πόθο;

Η πρώτη τρισδιάστατη ερωτική ταινία στον κόσμο.

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης