Με τόσες live-action διασκευές παραμυθιών και αμερικάνικους «twilight» εκμοντερνισμούς τους, το να δούμε μία ακόμη, που μιλάει ευρωπαϊκά και κρατάει ψηλά την αισθητική εποχής, φαντάζει κομματάκι πιο φρέσκο.

Το γαλλικό «Beauty and the Beast» υπόσχεται μια διαφορετική εκδοχή της γνωστής ιστορίας, διατηρώντας πράγματι το κλίμα και πνεύμα εποχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1720 ένας έμπορος αφού δει την περιουσία του να εξαφανίζεται, εξορίζει τον εαυτό του μαζί με τις έξι κόρες του σε μία επαρχιακή πόλη.

Η μία από τις κόρες είναι η Πανέμορφη (Léa Seydoux), η μικρότερη και η πιο χαρούμενη από τις υπόλοιπες.

Όταν μία μέρα, μετά από μία μεγάλη διαδρομή ο έμπορος μπαίνει χωρίς άδεια στο βασίλειο του Τέρατος (Vincent Cassel), ο τελευταίος καταδικάζει τον φτωχό πλέον πατέρα σε θάνατο επειδή έκοψε ένα τριαντάφυλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότε, η Πανέμορφη αποφασίζει να πάρει τη θέση του πατέρα της και να μείνει για πάντα στο κάστρο του Τέρατος.

Μέρα με τη μέρα ο ένας μαθαίνει περισσότερα για τον άλλον, αλλά το μυστικό του παρελθόντος του Τέρατος θα το ανακαλύψει μέσα από τα όνειρά της, όπου θα αποκαλυφθεί και η πραγματική ταυτότητα του Τέρατος.

Στη σκηνοθεσία πετυχαίνουμε τον Christophe Gans του αγαπημένου «Brotherhood of the Wolf» και του «Silent Hill», μιας εκ των πιο ανεκτών μεταφορών videogames (σε σύγκριση με άλλες σαβούρες που έχουν κυκλοφορήσει), ενώ άξια λόγου είναι και η πρωταγωνίστρια Lea Seydoux, στα πρώτα της επόμενα βήματα μετά την εξαιρετική, βραβευμένη ερμηνεία της στη «Ζωή της Αντέλ».

H πρεμιέρα στη Γαλλία αναμένεται 14 Φλεβάρη του 2014 και στην Ελλάδα μία εβδομάδα αργότερα.

Μέχρι τότε δείτε το trailer και, αν δεν μπορείτε να περιμένετε, ξαναρίξτε ένα βλέφαρο στη κλασική μεταφορά του 1946 από τους Jean Cocteau και René Clément ή στο πολυαγαπημένο Οσκαρικό animation του 1991 από τα στούντιο Disney, που μας συγκινεί ακόμα.

Πηγή: filmboy.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης