Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Ο τελευταίος χορευτής του Μάο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης Μπρους Μπέρεσφορντ (Driving Miss Daisy, Tender Mercies), η παραγωγός Τζεϊν Σκοτ (Shine, ο Σολίστας) και ο σεναριογράφος Τζαν Σάρντι (Shine, The Notebook) μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη τη βιογραφία ο τελευταίος χορευτής του Μάο. Βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ-σέλερ που εξιστορεί την επική διαδρομή του Λι Κουνζίν από μικρό χωριατόπουλο στην επαρχία της Κίνας, στην καταξίωση στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα ως ένας από τους κλασικούς χορευτές παγκόσμιου αναγνώρισης. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει επωμιστεί ο χορευτής του Βασιλικού Θιάσου του Μπέρμινγχαμ, Τσι Τσαό ο οποίος εμφανίζεται δίπλα στους γνωστούς πρωταγωνιστές Κάιλ ΜακΛάχλαν (Blue Velvet, Twin Peaks, Desperate Housewives, Sex and The City), Μπρους Γκρίνγουντ (Star Trek, I, Robot) και Τζόαν Τσεν (Lust, Caution, The Last Emperor).

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μπρους Μπέρεσφορντ
παραγωγή: Τζεϊν Σκοτ
Σενάριο: Τζαν Σάρντι (βασισμένο στην ομώνυμη βιογραφία του Λι Κουνζίν)
Μουσική: Κρίστοφερ Γκόρντον
Φωτογραφία: Κρίστοφερ Γκόρντον
Μοντάζ: Μαρκ Γουόρνερ

Πρωταγωνιστούν:
Τσι Τσαό: Λι Κουνζίν
Αμάντα Σουλ: Ελίζαμπεθ Μακεϊ
Μπρους Γκρινγουντ: Μπεν Στίβενσον
Κάιλ ΜακΛάχλαν: Τσαρλς Φόστερ
Τζόαν Τσεν: Νιαγκ
Φέρντιναντ Χονγκ: Σύμβουλος Ζανγκ
Σούζι Στιν: Μπέτι Λου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

J.Edgar

Ως ο εκπρόσωπος της επιβολής του νόμου στην Αμερική για περίπου 50 χρόνια, ο Τζέι Έντγκαρ Χούβερ ενέπνεε τον φόβο και τον θαυμασμό, ενώ τις πράξεις του άλλοι τις καταδίκασαν και άλλοι τις εκθείασαν. Πίσω όμως, από τις κλειστές πόρτες, υπήρχαν μυστικά που αν διέρρεαν θα κατέστρεφαν την εικόνα, την καριέρα και τη ζωή του. Ο υποψήφιος για Όσκαρ Λεονάρντο ΝτιΚάπριο («Inception», «Blood Diamond») πρωταγωνιστεί στον ομώνυμο ρόλο της ταινίας «J. Edgar», ενός δράματος που διερευνά την δημόσια και προσωπική ζωή μιας εκ των πιο ισχυρών, αντιφατικών και αινιγματικών προσωπικοτήτων του 20ού αιώνα.

Σκηνoθεσία: Κλιντ Ίστγουντ

Το άλογο του πολέμου, του ΣΤΙΒΕΝ ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ

Ένα δημοφιλές παιδικό βιβλίο του 1982, που πρόσφατα μεταφέρθηκε με εντυπωσιακή επιτυχία στη θεατρική σκηνή του Λονδίνου και του Broadway, δίνει την ευκαιρία στον Στίβεν Σπίλμπεργκ να καταπιαστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μέσα από μια ανεπανάληπτη οδύσσεια ανιδιοτελούς φιλίας, θαυμαστών ανακαλύψεων και αδάμαστης γενναιότητας, το «War Horse» αναμένεται να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους θεατές κάθε ηλικίας.

Λίγο μετά το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Άλμπερτ, ένας έφηβος που ζει σε μια φάρμα στη βρετανική ύπαιθρο, πληροφορείται πως ο πατέρας του αποφάσισε να πουλήσει τον Τζόι, το αγαπημένο του άλογο, στο βρετανικό ιππικό. Πολύ σύντομα, ο Τζόι καταλήγει στην πρώτη γραμμή του γαλλικού μετώπου, όπου ως δια μαγείας αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων με τους οποίους έρχεται σε επαφή. Πίσω στην Αγγλία, ωστόσο, ο Άλμπερτ, νιώθοντας πως έχει χάσει έναν πολύ καλό φίλο, αποφασίζει να αψηφήσει τις επιταγές της μοίρας και να καταταγεί στον στρατό, με την ελπίδα να τον ξαναβρεί…

Η Πιο Σκοτεινή Ώρα (The Darkest Hour)

Μετά από μια ανεξήγητη παγκόσμια καταστροφή, οι ηλεκτρονικές συσκευές σταματούν να λειτουργούν σε όλα τα μέρη του κόσμου. Μια ομάδα Αμερικανών και Βρετανών, που έχουν επισκεφθεί τη Μόσχα, βρίσκονται παγιδευμένοι στην πόλη. Το πραγματικό χάος ξεκινά, όταν μια άγνωστη δύναμη αρχίζει να καταδιώκει τον ανθρώπινο πληθυσμό. Τα μέλη της ομάδας βρίσκουν καταφύγιο κάτω από τη γη και προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο. Πέντε μέρες αργότερα φτάνουν σε μια στοιχειωμένη πόλη, που κάποτε έσφυζε από ζωή, όσο όμως ψάχνουν για άλλους επιζήσαντες, γίνεται ξεκάθαρο ότι η απειλή είναι ακόμη ορατή. Τώρα, για να καταφέρουν να σωθούν, θα πρέπει να προσαρμοστούν και να λειτουργήσουν σαν ομάδα.

Καταλληλότητα
Ακατάλληλη 13

Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν (Martha Marcy May Marlene)

Ο Σον Ντέρκιν έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη του κινηματογραφική ταινία, αποσπώντας το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Sundance Film Festival. Το δυνατό αυτό ψυχολογικό θρίλερ συμμετείχε και στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών.

Η Μάρθα είναι μια νεαρή γυναίκα, που προσπαθεί να ζήσει και πάλι μια φυσιολογική ζωή, έχοντας ξεφύγει από μια θρησκευτική οργάνωση και τον χαρισματικό ηγέτη της. Έτσι, ζητάει βοήθεια από την αποξενωμένη μεγαλύτερη αδερφή της, Λούσι, και τον κουνιάδο της, αδυνατώντας όμως να αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά με το παρελθόν της. Όταν όμως συνειδητοποιεί πως ίσως τα μέλη της αίρεσης την αναζητούν ακόμη, τότε η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση γίνεται όλο και πιο δυσδιάκριτη…

Καταλληλότητα
Ακατάλληλη 17

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης