Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

La French
Μεταφρασμένος Τίτλος: Ο Ανθρωπος από τη Μασσαλία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορκίστηκε να πολεμήσει τη Μαφία.

Έκανε πολλούς εχθρούς, μα ένας ήταν ο μεγαλύτερος. Και τον κυνήγησε μέχρι τέλους.

Σε σκηνοθεσία Σεντρίκ Χιμένεθ, η υποσχόμενη ευρωπαϊκή περιπέτεια «Ο Άνθρωπος από τη Μασσαλία» είναι μια ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δράση τοποθετείται πίσω στις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80, όπου η ανεξέλεγκτη εξάπλωση ναρκωτικών ουσιών μέσω της Μασσαλίας, κατέτασσαν την πόλη του Γαλλικού Νότου σε παγκόσμια πρωτεύουσα διακίνησης ναρκωτικών αλλά και βασικό προμηθευτή ηρωίνης προς τις ΗΠΑ.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ, Γάλλος ηθοποιός, Ζαν Ντιζαρντέν υποδύεται τον Πιερ Μισέλ, έναν δικαστικό o οποίος εξαπολύει ένα μανιώδες εξαετές ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να καταφέρει να ξεσκεπάσει τη δράση του «French Connection», μιας καλά καλυμμένης κλίκας διακίνησης ναρκωτικών. Απέναντί του θα συναντήσει τον Τόνι Ζάμπα, έναν ισχυρό βαρόνο ναρκωτικών τον οποίο υποδύεται ο Ζιλ Λελούς.

Mortdecai
Μεταφρασμένος Τίτλος: Ο Κύριος Μορντεκάι

O ανέμελος αλλά δαιμόνιος Τσαρλς Μορτντεκάι είναι ένας έμπορος τέχνης που συνήθως εμπλέκεται σε μικροαπατεωνιές. Θα χρειαστεί να διασχίσει όλη την υδρόγειο, οπλισμένος μόνο με την καλή του εμφάνιση και την ιδιαίτερη γοητεία του, ενώ καταδιώκεται από Ρώσους, Βρετανούς κατάσκοπους, έναν διεθνή τρομοκράτη αλλά και την γυναίκα του. Αποστολή του να ανακτήσει ένα κλεμμένο πίνακα που φημολογείται ότι περιέχει μυστικά για το χαμένο χρυσό των Ναζί.

Σκηνοθεσία : David Koepp
Σενάριο : Eric Aronson
Ηθοποιοί: Johnny Depp, Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Paul Bettany

The Woman in Black 2: Angel of Death
Μεταφρασμένος Τίτλος: Η Γυναίκα με τα Μαύρα 2: Άγγελος του Θανάτου

Το εγκαταλελειμμένο σπίτι κάτω στον βάλτο κρύβει κάτι σκοτεινό… Κάτι μεγαλύτερο από οποιονδήποτε ανθρώπινο φόβο. Εσύ τολμάς να μπεις;

«Η Γυναίκα με τα Μαύρα» επιστρέφει, με τους Τζέρεμι Ίρβαϊν (“War Horse”, “Great Expectations”) και Φίμπι Φοξ (“One Day”) στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου, μια ομάδα Λονδρέζων μαθητών με επικεφαλής την διευθύντριά τους Τζιν Χογκ και τη νεαρή δασκάλα Ιβ Πάρκινς, εγκαταλείπουν το Λονδίνο με προορισμό την περίφημη ερειπωμένη βίλα Ελ Μαρς. Ανάμεσά τους, στον δρόμο για τα ανεμοδαρμένα αλμυρά έλη του Nine Lives Causeway, βρίσκονται, ο τραυματίας Έντουαρντ, επιζών ναζιστικής επίθεσης, και ο Χάρι, ένας πιλότος της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF). Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, σε αυτό το έρημο αγροτικό χωριό της Μεγάλης Βρετανίας, η παρουσία τους θα ξεσηκώσει μια κακόβουλη δύναμη με εκδικητικό πνεύμα.

Ο ανατριχιαστικός ήχος μιας καρέκλας που τρίζει, το αρχαίο γραμμόφωνο με τις εξωπραγματικές μελωδίες, τα στοιχειωμένα όνειρα που μοιάζουν τρομακτικά αληθινά, οι σκοτεινές σκιές τα βράδια, και το μεφιστοφελικό πνεύμα που τους καταδιώκει θα κάνουν δύσκολη τη ζωή των μαθητών. Θα μπορέσουν όμως άραγε να ξεφύγουν από τη «Γυναίκα με τα Μαύρα»; Πλημμυρισμένη με στιγμές υπερφυσικού τρόμου, αδυσώπητης έντασης και ανεξέλεγκτες καταστάσεις που κόβουν την ανάσα, το δεύτερο μέρος της επιτυχημένης ταινίας «Η Γυναίκα με τα Μαύρα» υπόσχεται πως αυτή η εμπειρία τρόμου δεν θα μοιάζει με καμία άλλη…

Plemya
Μεταφρασμένος Τίτλος: Η Φυλή

Περισσότερο από ταινία, η Φυλή είναι μια κινηματογραφική εμπειρία. Δίχως υπότιτλους, δίχως διαλόγους, το φιλμ μπαίνει στα άδυτα ενός σχολείου κωφών και παρακολουθεί μια κοινωνία με δικούς της κώδικες.

Εικόνες «ηχηρές», έντονες, δοσμένες νατουραλιστικά, αφηγούνται μια ιστορία βίας και ενηλικίωσης. Η σιωπή κυριαρχεί, γι’ αυτό και η κραυγή των ηρώων είναι ακόμη πιο σπαρακτική. Η «φυλή» του τίτλου, θα μπορούσε να αναφέρεται στον κόσμο των συμμοριών, όπως αυτός σκιαγραφείται στο φιλμ, ή στον κόσμο των κωφών.

Πάνω απ’ όλα, όμως, μιλά για την ανθρώπινη φυλή, η οποία, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος ή φωνής, είναι ικανή για τις πιο φωτισμένες αλλά και για τις πιο ειδεχθείς σκέψεις και πράξεις.

Barbie in Princess Power
Μεταφρασμένος Τίτλος: Barbie η Σούπερ Πριγκίπισσα

Ετοιμαστείτε για την πιο δυναμική κοριτσίστικη ταινία! Η αγαπημένη μας Barbie πρωταγωνιστεί ως Κάρα, μια συνηθισμένη σύγχρονη πριγκίπισσα που ζει μια κανονική ζωή. Όταν, μια μέρα, μια μαγική πεταλούδα την φιλάει, η Κάρα αποκτά σούπερ δυνάμεις που της επιτρέπουν να μεταμορφώνεται σε Σούπερ Πριγκίπισσα, δηλαδή στο δυναμικό alter ego της που πετάει συνεχώς γύρω από το βασίλειο, προκειμένου να το προστατεύει, πολεμώντας το έγκλημα. Σύντομα, όμως, η ζηλιάρα ξαδέρφη της Κάρα, Κορίν, αιχμαλωτίζει την πεταλούδα και μεταμορφώνεται σε Νταρκ Σπαρκλ, την αντίζηλο της Σούπερ Πριγκίπισσας. Η θεαματικών αναμετρήσεων αντιδικία τους μεταφέρεται στον ουρανό, ώσπου συνειδητοποιούν ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός του βασιλείου. Θα βάλουν, άραγε, τα δύο κορίτσια στην άκρη τις διαφορές τους και θα συνεργαστούν ενάντια στο κοινό κακό; Ακολουθήστε τις δύο σούπερ ηρωίδες για να δείτε πως η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι εκείνη της αληθινής φιλίας που μας κάνει πραγματικά ανίκητες!

The Theory of Everything
Μεταφρασμένος Τίτλος: Η Θεωρία των Πάντων

«Όσο άσχημη κι αν φαίνεται η ζωή, όπου υπάρχει ζωή υπάρχει ελπίδα» Στίβεν Χόκινγκ

Η εκπληκτική, ανθρώπινη ιστορία ενός από τα μεγαλύτερα μυαλά που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, του Στίβεν Χόκινγκ, ξεδιπλώνεται στη βιογραφική αυτή ταινία, από τα φετινά φημολογούμενα μεγάλα Οσκαρικά φαβορί, χάρη στη μοναδική ερμηνεία του Έντι Ρέντμεϊν (Οι Άθλιοι) που τον υποδύεται συγκλονιστικά.

Η ταινία βασίζεται σε υλικό από το βιβλίο της πρώην συζύγου του, Τζέιν Χόκινγκ (στην ταινία την υποδύεται σε μια εξαιρετικά ισορροπημένα ανθρώπινη ερμηνεία η Φελίσιτι Τζόουνς) «Traveling to Infinity: My Life with Stephen Hawking» και οι ειδήμονες μιλούν για μια συγκινητική ταινία «οσκαρικών» προδιαγραφών, σε σκηνοθεσία του ήδη βραβευμένου με Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ Man on Wire (2009) Τζέιμς Μαρς.

Ας ακολουθήσουμε, λοιπόν, τα βήματα του Στίβεν Χόκινγκ από το 1963, τότε που σπουδάζει στο Κέιμπριτζ, όπου γνωρίζει και ερωτεύεται τη συμφοιτήτρια και μετέπειτα σύζυγό του Τζέιν Γουάιντ, μέχρι τη συνεχιζόμενη, από τα 21 του χρόνια έως και σήμερα μάχη του, μετά τη διάγνωσή του με τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι, επιτρέποντάς του την επικοινωνία μόνο μέσω συσκευής ομιλίας. Παράλληλα παρακολουθούμε τις καινοτόμες και αιχμηρές απόψεις του Χόκινγκ για τη Φυσική και κυρίως την πρωτοποριακή έρευνά του που προκάλεσε το θαυμασμό των καθηγητών του και τελικά οδήγησε στην ρηξικέλευθη θεωρία του για το σύμπαν. Παράλληλα βλέπουμε και τη γεμάτη αγάπη, περίπλοκη σχέση του με τη γυναίκα που τον στήριξε σε όλα τα πρώτα δύσκολα χρόνια προκειμένου εκείνος να συνεχίσει να ψάχνει την μια και μοναδική αιτιολογική εξίσωση για το Σύμπαν και το Χρόνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης