Νοτιάς

Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες, φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με έναν δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα δεκαετίες του 1960, 1970 και 1980 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια κι όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνοθεσία:Tάσος Μπουλμέτης

Με τους :Γιάννη Νιάρρο, Θέμη Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχη Χάνο, Αργύρη Ξάφη, Ερρίκο Λίτση, Όμηρο Πουλάκη, Μελισσάνθη Μάχουτ και Xαρά-Μάτα Γιαννάτου.

Ο Τάσος Μπουλμέτης, ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της επιτυχημένης «Πολίτικης κουζίνας», μετά από δεκατρία χρόνια επιστρέφει με την ταινία «Νοτιάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:


Δεσμοί Αίματος

Σε μια απομονωμένη ισλανδική κοιλάδα, ο Γκάμι και ο Κίντι ζουν αχώριστοι, φροντίζοντας τα πρόβατα τους. Το κοπάδι τους θεωρείται από τα καλύτερα της χώρας, και συχνά βραβεύονται για τα κριάρια τους που κουβαλούν μια αρχαία κληρονομιά. Παρότι όμως μοιράζονται τη ζωή τους ως αδέλφια, ο Γκάμι και ο Κίντι δεν έχουν μιλήσει μεταξύ τους εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Όταν μια φονική ασθένεια χτυπάει το κοπάδι του Κίντι, ολόκληρη η κοιλάδα βρίσκεται σε πανικό. Οι αρχές αποφασίζουν να εξοντώσουν όλα τα πρόβατα για να περιορίσουν την επιδημία. Αλλά αυτό για τους ντόπιους αγρότες συνεπάγεται με θάνατο, μια και τα πρόβατα είναι η μόνη τους πηγή εισοδήματος, και πολλοί εγκαταλείπουν τη γη τους.

Όχι όμως και οι δύο «φίλοι». Ο καθένας τους αντιμετωπίζει την κατάσταση με τον δικό του τρόπο: ο Κίντι με την καραμπίνα του, και ο Γκάμι με την οξυδέρκεια του. Όταν οι αρχές πλέον τους στριμώχνουν, είναι φανερό ότι τα δύο αδέλφια πρέπει πια να συμμαχήσουν αν θέλουν να διατηρηθεί η παράδοση ων και γενεών.

Hrutar / Rams

Βραβείο Καλύτερης ταινίας Χρυσός Αλέξανδρος – Θόδωρος Αγγελόπουλος στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ).

Ισλανδική ταινία, σκηνοθεσία: Γκρίμουρ Χακόναρσον / Grimur Hakonarson,

με τους: Sigurður Sigurjónsson , Theodór Júlíusson, Charlotte Bøving , Jon Benonysson , Gunnar Jónsson

Δείτε το τρέιλερ:


Το Μυστικό στα Μάτια τους

Έπειτα από δεκατρία χρόνια επίπονης έρευνας, ο πρώην ντετέκτιβ Ρέι πιστεύει πως έχει στοιχεία για το δολοφόνο της κόρης της συναδέλφου του Τζες. Ζητά από την πρώην συνεργάτιδά του και νυν εισαγγελέα Κλερ να ξανανοίξει την υπόθεση, αποφασισμένος να δράσει ακόμα και μόνος του προκειμένου να αποδώσει δικαιοσύνη.

Secret in Ther Eyes

Θρίλερ 2015 Έγχρωμη Διάρκεια: 111′
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπίλι Ρέι με τους: Τσιετέλ Ετζιοφόρ, Τζούλια Ρόμπερτς, Νικόλ Κίντμαν

Δείτε το τρειλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης