Star Wars: The Force Awakens
 

Μεταφρασμένος τίτλος: Η Δύναμη Ξυπνάει

Επιστημονικής Φαντασίας 135′

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις δεκαετίες από την καταστροφή της Αυτοκρατορίας, ο τελευταίος των Τζεντάι, ο Λουκ Σκάιγουοκερ, έχει εξαφανιστεί. Η Πρώτη Τάξη, διάδοχοι της Αυτοκρατορίας, αναζητούν τον Λουκ στους γαλαξίες, ενώ το ίδιο πράττει και η πλευρά των επαναστατών, τα παρακλάδια της Νέας Δημοκρατίας, υπό την ηγεσία της στρατηγού Λία Οργκάνα. Ο Πόε Ντάμερον, ο καλύτερος πιλότος της αντίστασης, αποστέλνεται να βρει έναν χάρτη που δείχνει το πού είναι ο Λουκ, από ένα χωριό στον πλανήτη Τζάκου, αλλά συλλαμβάνεται από τους αυτοκρατορικούς…

Έχοντας σημειώσει ρεκόρ όλων των εποχών σε εισπράξεις στην πρώτη ημέρα προβολής της, με 57 εκατομμύρια δολάρια στα μποξ όφις των ΗΠΑ και του Καναδά, η έβδομη ταινία της σειράς επιστημονικής φαντασίας «Star Wars», τοποθετείται χρονικά 30 χρόνια μετά τα γεγονότα της «Επιστροφής των Τζεντάι». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζέι Τζέι Έιμπραμς, ενώ το καστ συνθέτουν ο – υποψήφιος για Όσκαρ – Χάρισον Φορντ, οι Ντόμναλ Γκλίσον, Άντι Σέρκις, Μαρκ Χάμιλ, Όσκαρ Άιζακ, Κάρι Φίσερ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζον Μπογιέγκα, η – βραβευμένη με Όσκαρ – Λουπίτα Νιόνγκο και οι Ντόμναλ Γκλίσον, Άντονι Ντάνιελς και Πίτερ Μέιχιου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Joy»

Η κάτοικος του Λονγκ Άιλαντ, Τζόι Μανιάνο, από νεαρή είχε το μυαλό ενός εφευρέτη. Το 1990 τη βρίσκει εργένισσα μητέρα τριών παιδιών και εφευρέτη της Θαυματουργής Σφουγγαρίστρας, ενός πλαστικού αντικειμένου που επιτρέπει στη νοικοκυρά να καθαρίζει δίχως να βρέχει τα χέρια της. Στην πρώτη παρουσίαση, πούλησε 18.000 κομμάτια μέσα σε λεπτά. Η Τζόι δεν είναι απλά μια γυναίκα πλέον, είναι η επικεφαλής μιας οικογένειας τεσσάρων γενεών και ιδιοκτήτρια της Ingenious Designs, με πάνω από ένα δις δολάρια κέρδη.

Ο – υποψήφιος για Όσκαρ – Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ επιστρέφει με ένα έντονο δράμα, με τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Τζένιφερ Λόρενς, τον – υποψήφιο για Όσκαρ – Μπράντλεϊ Κούπερ και τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Νταϊάν Λαντ και Βιρτζίνια Μάντσεν, στο οποίο ζωντανεύουν τέσσερις γενιές μιας οικογένειας διαδικασία ανέλιξης προς την κορυφή της οικογενειακής, αλλά και της επαγγελματικής ιεραρχίας, μέσα σε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Στο επίκεντρο της ιστορίας, είναι ένα κορίτσι, το οποίο μεταμορφώνεται στη γυναίκα που ιδρύει μια εταιρεία – δυναστεία και εξελίσσεται σε πανίσχυρη ηγέτιδα.

«Point break»

Μεταφρασμένος τίτλος: Σπάσε τα όρια σου

Ένας νεαρός πράκτορας του FBI αναλαμβάνει να εισχωρήσει μυστικά σε μια ομάδα αθλητών των extreme sports, οι οποίοι είναι ύποπτοι για μια σειρά παράτολμων ληστειών.

Βασισμένη στην ομώνυμη κλασική κινηματογραφική επιτυχία του 1991, η περιπέτεια καταιγιστικής δράσης του Έρικσον Κορ περιλαμβάνει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και τολμηρά αθλητικά stunts, που έχουμε δει ποτέ σε κινηματογραφική ταινία, τα οποία πραγματοποιούνται από κορυφαίους αθλητές, που θεωρούνται οι καλύτεροι σε αθλήματα και «επικίνδυνα σπορ», όπως το σερφ μεγάλων κυμάτων, οι πτήσεις με wingsuit, το snowboarding, η ελεύθερη αναρρίχηση και οι αγώνες υψηλών ταχυτήτων με μοτοσικλέτες.
Με τους Έντγκαρ Ραμίρεζ, Λουκ Μπρέισι, Τερέσα Πάλμερ και Ρέι Ουίνστοουν

Mia Madre

Μεταφρασμένος τίτλος: Η Μητέρα μου

Η Μαργκερίτα προσπαθεί να βάλει τάξη στη ζωή της εν μέσω επαγγελματικών και οικογενειακών προβλημάτων. Ενώ η μητέρα της είναι βαριά άρρωστη, εκείνη πρέπει να σκηνοθετήσει μια ταινία με πρωταγωνιστή έναν ιδιότροπο, απαιτητικό Αμερικανό σταρ.

Κινούμενη ανάμεσα στο δράμα και την κομεντί, στο όνειρο και την πραγματικότητα, στα απαιτητικά γυρίσματα μιας ταινίας και τις δυσλειτουργικές οικογενειακές σχέσεις, η ιταλική ταινία του Νάνι Μορέτι – με τον ίδιο και τους Τζον Τουρτούρο, Τζούλια Λαζαρίνι, Μαργκερίτα Μπάι, Μπεατρίς Μαντσίνι και Στέφανο Αμπάτι – απέσπασε το Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών.

«Πόλεμος και ειρήνη»

Ο περιπετειώδης έρωτας δύο αντρών για την ίδια γυναίκα με φόντο την εισβολή του Ναπολέοντα στη Ρωσία και τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1812.

Η επική κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου αριστουργήματος του Λέοντος Τολστόι, από τον Σοβιετικό σκηνοθέτη Σερκέι Μπονταρτσούκ, η οποία κέρδισε Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1969, είναι η ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία του κινηματογράφου, μία υπερπαραγωγή, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 120.000 κομπάρσοι και περισσότερα από 35.000 κουστούμια, και κυκλοφόρησε σε 117 χώρες. Με τους Λουντμίλα Σαβελέβα, Βιατσεσλάβ Τικόνωβ και Σερκέι Μπονταρτσούκ μέσα από την ιστορία πέντε οικογενειών της αριστοκρατίας, αναδύεται το μωσαϊκό της τσαρικής Ρωσίας.

 Με την παραστατική περιγραφή των μαχών και των συρράξεων, ο Τολστόι αφήνει να διαφανούν οι βαθύτερες σκέψεις του για έννοιες, όπως ο πατριωτισμός, ο ανθρωπισμός και η ηθική. Οι αποφάσεις των ηγετικών μορφών των στρατιωτικών εξελίξεων, όπως του Ναπολέοντα και του Κουτούζοφ, περνούν σε δεύτερη μοίρα, για να αναδειχτεί η αξία της λαϊκής δύναμης και των ικανοτήτων των απλών στρατιωτών της προεπαναστατικής περιόδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης