Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

The Battery

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μία χώρα ρημαγμένη από τους νεκροζώντανους, ο Μπεν και ο Μίκη πρέπει να μάθουν να επιβιώνουν ο ένας με τον άλλον.

Δύο πρώην παίχτες του μπέιζμπολ, ο Μπέν (Jeremy Gardner) και ο Μίκη (Adam Cronheim), διασχίζουν άσκοπα έναν ερημικό δρόμο της Νέας Αγγλίας. Ακολουθούν τα μονοπάτια μες στα δάση για να αποφύγουν τα αιμοβόρα ζόμπι που φρουρούν τις πάλαι ποτέ πολύβουες πόλεις. Για να επιζήσουν πρέπει να ξεπεράσουν τις εντελώς διαφορετικές προσωπικότητές τους Ο Μπεν, από τη μία, έχει ενστερνιστεί τον άγριο νομαδικό τρόπο ζωής, ενώ ο Μίκη, απ΄την άλλη, αδυνατεί να δεχθεί τη σκληρή πραγματικότητα του νέου κόσμου, αρνείται να συμμετάσχει στα βίαια παιχνίδια του Μπεν και αναπολεί τις ανέσεις που κάποτε ήταν δεδομένες: ένα κρεβάτι, ένα κορίτσι, και ένα ασφαλές μέρος για να μείνει.
Όταν οι δύο άντρες ακούν μια ραδιοφωνική μετάδοση από μία ασφαλή, καλά προστατευμένη κοινωνία, ο Μίκη δεν θα σταματήσει μέχρι να την βρει και να εγκατασταθεί εκεί, ακόμα κι αν είναι σαφές ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος.



Blue Ruin

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταφρασμένος Τίτλος: Τα Ερείπια Είναι Πάντα Θλιμμένα

Ο Ντουάιτ είναι άστεγος, ζει στο Μέριλαντ μαζεύοντας κονσερβοκούτια απ’ όπου βρει, ανοίγοντας σπίτια για να κάνει ένα μπάνιο, αναζητώντας τροφή στα σκουπίδια. Το αυτοκίνητό του, μια μπλε Πόντιακ, είναι το σπίτι του, ένα σκουριασμένο σιδερένιο κουτί γεμάτο τρύπες από σφαίρες. Οταν ο Ντουάιτ βρει μπροστά του την αστυνομία δε θα εκπλαγεί – μόνο που οι αρχές δεν τον αναζητούν για τις παρανομίες του, αλλά για να τον ενημερώσουν ότι ο άνθρωπος που 20 χρόνια νωρίτερα δολοφόνησε τους γονείς του, βγήκε από τη φυλακή. Πανικόβλητος, ο Ντουάιτ ξεκινά ένα οδοιπορικό εκδίκησης, μόνο που αποδεικνύεται ανίκανος να το φέρει σε πέρας.

Βραβείο Κριτικών στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών_ Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Φεστιβάλ της Χιχόν_ Βραβείο Επιτροπής, Φεστιβάλ Μαρακές_ Συμμετοχή στα Φεστιβάλ Σάντανς, Ρόττερνταμ, Τορόντο, Γκεντ.



Vi Αr Bast!

Μεταφρασμένος Τίτλος: We Are the Best!

Η One from the Heart παρουσιάζει τη νέα ταινία του Lukas Moodysson, WE ARE THE BEST! Η ταινία προβλήθηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, στη συνέχεια συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Τορόντο ενώ κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκυο, το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Ρέικιαβικ, ενώ ήταν η επίσημη ταινία λήξης του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ. Η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη στις 6 Νοεμβρίου.
Σε συνέχεια των Δείξε μου Αγάπη, Μαζί και Λίλια για Πάντα, το We are the Best! είναι η έβδομη ταινία του Λούκας Μούντισον όπου παρουσιάζει την Μπόμπο, την Κλάρα και τη Χέντβιγκ, τρεις μικρές επαναστάτριες στη Στοκχόλμη της δεκαετίας του ’80, οι οποίες παρά τις διαφορές τους βρίσκουν το κοινό τους στοιχείο στη μουσική και φτιάχνουν μια μπάντα χωρίς να έχουν μουσικά όργανα, θέλοντας να αποδείξουν ότι η πανκ μουσική δεν έχει πεθάνει και ότι εκείνες είναι «οι καλύτερες», σε μια προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης από τους μεγάλους και το σχολείο. Πρόκειται για μια ξεχωριστή ταινία για την εφηβεία και τη γυναικεία φιλία όπου ο Μούντισον καταφέρνει να απεικονίσει την αθωότητα εκείνων των χρόνων χωρίς τη συγκαταβατικότητα των ενηλίκων απέναντι στους εφήβους.

Η ταινία We are the Best! αποτελεί μια δήλωση αισιοδοξίας και πίστης ότι θα τα καταφέρουμε παρά τις αντιξοότητες. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης: «Ένιωσα ότι μέσα σε όλο το σκοτάδι που μας περιβάλλει έπρεπε να κάνω μια εύθυμη ταινία που θα μας ενθάρρυνε πείθοντας μας ότι η ζωή δεν είναι ανέφικτη. Ότι υπάρχουν πάντα τρόποι και ευκαιρίες. Ήθελα να κάνω μια χαρούμενη ταινία όπου ταυτόχρονα θα διασκέδαζα όσο καιρό θα την φτιάχναμε».



Interstellar

Σε ένα μέλλον όπου το περιβάλλον έχει καταστραφεί, και η τροφή γίνεται όλο και πιο σπάνιο αγαθό, ένα ταξίδι πέρα από το γαλαξία είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει ελπίδα στην ανθρωπότητα.

Το INTERSTELLAR εξιστορεί τις περιπέτειες μιας ομάδας εξερευνητών, οι οποίοι αναλαμβάνουν την πιο σημαντική και ηρωική αποστολή στην ανθρώπινη ιστορία: να ταξιδέψουν, μέσω μιας πύλης στο χρόνο, πέρα από τους φυσικούς περιορισμούς, για να ανακαλύψουν αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια.

Στην ομάδα των εξερευνητών, το ρόλο του πιλότου αναλαμβάνει ο βραβευμένος με Όσκαρ Μάθιου ΜακΚόναχι, ο οποίος συνειδητοποιεί πως η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που ξεπερνάει το χρόνο και το χώρο, όταν αφήνει πίσω τα δύο του παιδιά για να ηγηθεί της αποστολής διάσωσης της ανθρωπότητας. Μαζί του, η βραβευμένη με Όσκαρ Αν Χάθαγουεϊ (ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ, Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΦΟΡΟΥΣΕ PRADA), η υποψήφια για Όσκαρ Τζέσικα Τσαστέιν (ZERO DARK THIRTY), ο βραβευμένος με Όσκαρ Μάικλ Κέιν (Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ, BATMAN BEGINS). Συμμετέχουν ακόμα, η βραβευμένη με Όσκαρ Έλεν Μπέρστιν (ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ, Ο ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ), ο Κέισι Άφλεκ (Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ) και ο Γουες Μπέντλεϊ (AMERICAN BEAUTY).

Το νέο κινηματογραφικό αριστούργημα του Κρίστοφερ Νόλαν (Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ΙΠΠΟΤΗ, INCEPTION), βασίζεται στις επιστημονικές θεωρίες του παγκοσμίως γνωστού φυσικού, Κιπ Θορν, ο οποίος είναι και συμπαραγωγός της ταινίας. Γυρισμένο μόνο σε φιλμ, το πολυαναμενόμενο INTERSTELLAR αποτελεί μια συναρπαστική ιστορία του διαχρονικού αγώνα του ανθρώπου να κατανοήσει τη θέση του στο σύμπαν. Η μουσική του βραβευμένου με Όσκαρ Χανς Ζίμερ (THE LION KING, Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ΙΠΠΟΤΗ, INCEPTION) δημιουργεί μια υποβλητική ατμόσφαιρα σε ένα αγωνιώδες ταξίδι στο σύμπαν.



The Drop

Μεταφρασμένος Τίτλος: Η Συγκάλυψη

Υπάρχουν κάποιες αμαρτίες για τις οποίες δεν θα βρεις εξιλέωση… Όσο κι αν προσπαθήσεις!

Από τη φαντασία του μετρ ιστοριών εγκλήματος Ντένις Λαχέιν, υπεύθυνου για τα αριστουργηματικά κείμενα των πολυβραβευμένων «Σκοτεινό Ποτάμι» και «Το Νησί των Καταραμένων», η «Συγκάλυψη» πέφτει στα χέρια του ταλαντούχου, υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη, Μάικλ Ρόσκαμ, για να πάρει σάρκα και οστά μέσα από την ανεξάντλητη ερμηνευτική φαρέτρα των μεγάλων, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Τομ Χάρντι, Ματίας Σενέρτς και Νούμι Ραπάς. Αποτέλεσμα της πολυαναμενόμενης σύμπραξης, που δυστυχώς αποτελεί και την τελευταία ευκαιρία να θαυμάσουμε τον μεγάλο Γκαντολφίνι στο σινεμά, είναι ένα σκοτεινό Νεοϋορκέζικο αστυνομικό θρίλερ που κόβει την ανάσα.

Το βραβευμένο στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν σενάριο της ταινίας, καταφέρνει να τοποθετήσει αριστοτεχνικά μια ασυνήθιστη ιστορία αγάπης απέναντι σε ένα ραγδαία βυθιζόμενο σκηνικό οργανωμένου εγκλήματος – ανάμεσα σε εστιατόρια και συνοικιακά μπαρ που προωθούν το ξέπλυμα χρήματος και τη συγκάλυψη.

Η ανακάλυψη ενός εγκαταλελειμμένου και κακοποιημένου κουταβιού, οδηγεί έναν μοναχικό μπάρμαν, τον Μπομπ Σαγκινόφσκι (Τομ Χάρντι), έξω από τη μονότονη καθημερινότητά του και απευθείας στον συγκλονιστικό σύμπαν της «Συγκάλυψης», μέσα από ένα καθηλωτικό ταξίδι στην άγνωστη πλευρά του επικίνδυνου Μπρούκλιν. Ο Μπομπ σερβίρει ποτά στο μπαρ του ξάδελφού του, Μαρβ (Τζέιμς Γκαντολφίνι) και κάθε φορά που τα μεγάλα αφεντικά του οργανωμένου εγκλήματος του Μπρούκλιν αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν το μέρος για να αποθηκεύσουν προσωρινά το χρήμα που απέκτησαν από τις παράνομες δραστηριότητές τους, εκείνος κάνει τα στραβά μάτια. Αποκλεισμένος και απόμακρος από όλα όσα συμβαίνουν γύρω του, παρακολουθεί καθημερινά τη λειτουργία στην εκκλησία της γειτονιάς, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει ποτέ τη Θεία Κοινωνία!

Η απλή και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις καθημερινότητά του όμως, αναμένεται να αλλάξει άρδην από τη στιγμή που θα ανακαλύψει ένα κακοποιημένο μικρό πιτ μπουλ, παρατημένο σε έναν κάδο απορριμμάτων. Με τη βοήθεια της γειτόνισσάς του, της Νάντια (Νούμι Ραπάς), αποφασίζει να το περιθάλψει, ενώ η κοινή τους αγάπη για το σκυλάκι θα γεννήσει ανάμεσά τους μια απροσδόκητη έλξη. Την ίδια στιγμή, μια ληστεία στο μπαρ που δουλεύει, θα φέρει τον Μπομπ αντιμέτωπο με τον αληθινό ιδιοκτήτη του μπαρ, έναν αδίστακτο αρχιμαφιόζο της Τσετσενικής μαφίας. Και σαν αυτό να μην ήταν αρκετό, στην εξίσωση προστίθεται κι ο Έρικ Ντιντς (Ματίας Σενέρτς), ο ιδιοκτήτης του σκύλου και πρώην (κόπανος) φίλος της Νάντια ο οποίος θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ανακτήσει και τις δυο χαμένες του “αγάπες” από τον Μπομπ. Έτσι ο σκοτεινός μας ήρωας αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με το πραγματικό και σοκαριστικό πρόσωπο των ανθρώπων που νόμιζε ότι γνώριζε καλά – ανάμεσα σ’ αυτούς και με τον ίδιο του τον άγνωστο εαυτό!



Deux Jours, Une Nuit

Μεταφρασμένος Τίτλος: Δύο Ημέρες, Μία Νύχτα

Η Σάντρα, νεαρή σύζυγος και μητέρα, εργάζεται σε ένα εργοστάσιο σε μια μικρή πόλη του Βελγίου. Κατά την απουσία της, οι συνάδελφοι της συνειδητοποιούν ότι μπορούν να καλύψουν τη βάρδια της με μικρές υπερωρίες και χρηματικά μπόνους. Η μοίρα της Σάντρα βρίσκεται στα χέρια 16 εργατών, τους οποίους πρέπει να πείσει να αρνηθούν τα μπόνους για να κρατήσει τη δουλειά της. Μπαίνει σε μια μάχη για να σώσει τη θέση της, δύο ημέρες και μία νύχτα, πριν την καταληκτική ψηφοφορία.

Big Hero 6
Μεταφρασμένος Τίτλος: Οι Υπερέξι

Γεμάτη από το συναίσθημα και χιούμορ που περιμένει κανείς από τα Walt Disney Animation Studios, και τους δημιουργούς των ταινιών “Ραλφ, η Επόμενη Πίστα” και “Ψυχρά Κι Ανάποδα”, η ταινία “Οι Υπερέξι” είναι μια κωμική περιπέτεια γεμάτη δράση με ήρωα τον Χίρο Χαμάντα, ένα παιδί-θαύμα που ασχολείται με τη ρομποτική.

Η μεγάλη φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ του Χίρο και του Μπέιμαξ, ενός πληθωρικού ρομπότ, είναι ο πυρήνας της ταινίας. Μαζί με μια αλλόκοτη παρέα από συντρόφους που μετατρέπει σε ατρόμητη ομάδα hi-tech σούπερ ηρώων, ο Χίρο θα αντιμετωπίσει μια μυστηριώδη απειλή στη φανταστική μητρόπολη του Σαν Φρανσόκιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης