Οι Μισητοί Οκτώ

Στο μετεμφυλιακό Γουαϊόμινγκ ένας κυνηγός επικηρυγμένων και η γυναίκα που έχει συλλάβει βρίσκουν καταφύγιο σε μια απομονωμένη καλύβα μέσα στα χιόνια. Μαζί με άλλους επτά παράξενους χαρακτήρες συνθέτουν μια ετερόκλητη ομάδα γεμάτη μυστικά, ψέματα και ύποπτα κίνητρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

The Hateful Eight
Γουέστερν 2015, Έγχρωμη
Διάρκεια: 168′

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο με τους: Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Τιμ Ροθ

Μετά την ταινία «Django: Ο τιμωρός», ο Κουεντίν Ταραντίνο επιστρέφει με ένα ακόμη γουέστερν, υπογράφοντας, με το ιδιόμορφο προσωπικό του στυλ, το σενάριο και τη σκηνοθεσία.
Οι – υποψήφιοι για Όσκαρ – Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ντέμιαν Μπισίρ, Τιμ Ροθ και Μπρους Ντερν και οι Κερτ Ράσελ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Ουόλτον Γκόγκινς, Οσβάλντο Μομπρέι, Μάικλ Μάντσεν και Τσάνινγκ Τέιτουμ πρωταγωνιστούν σε αυτό το τρίωρο «γουέστερν δωματίου», το οποίο εξελίσσεται λίγα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, την πλέον κρίσιμη περίοδο διαφυλετικών διαταραχών στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

Το Μεγάλο Σορτάρισμα

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 μια ομάδα outsiders του χρηματιστηριακού κόσμου καταλαβαίνουν πως, ενάντια στη γενική πεποίθηση, μια μεγάλη οικονομική κρίση είναι έτοιμη να ξεσπάσει και προσπαθούν να κινηθούν κόντρα στο ρεύμα και τα μεγάλα τραπεζικά συμφέροντα.

The Big Short
Δραματική κομεντί 2015, Έγχρωμη
Διάρκεια: 130′

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Άνταμ Μακ Κέι με τους: Στιβ Καρέλ, Κρίστιαν Μπέιλ, Μπραντ Πιτ, Ράιαν Γκόσλινγκ

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Μάικλ Λιούις που αποκάλυψε με μπόλικο χιούμορ την ιστορία πίσω από την μεγάλη κτηματομεσιτική φούσκα που έσκασε το 2008.

Δείτε το τρέιλερ:

Nahid
Κοινωνική 2015 Έγχρωμη Διάρκεια: 105′
Ιρανική ταινία, σκηνοθεσία Ίντα Παναχαντέ με τους: Σαρέ Μπαγιάτ, Τζεσμάν Παζεγκί

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ίντα Παναχαντέ έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα , του Φεστιβάλ Καννών 2015, όπου και απέσπασε Ειδικό Βραβείο Ελπιδοφόρου Μέλλοντος. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ναχίντ ερμηνεύει η χαρισματική Σαρέχ Μπαγιάτ (Ένας Χωρισμός ) συστήνοντας ένα δυναμικό, απρόβλεπτο και γεμάτο ένταση χαρακτήρα.

Η ιστορία της Nahid 

Η Ναχίντ, μια νεαρή διαζευγμένη γυναίκα ζει με τον γιο της σε μια μικρή πόλη στο Ιράν, όταν ερωτεύεται έναν άνδρα που θέλει να την παντρευτεί. Ενώ σύμφωνα με τους Ιρανικούς κανόνες σε περίπτωση διαζυγίου την επιμέλεια του παιδιού έχει ο πατέρας, εκείνος την παραχωρεί στη Ναχίντ, με τον όρο ότι δεν θα ξαναπαντρευτεί. Προσπαθώντας να διατηρήσει την κηδεμονία του παιδιού της, αλλά και εκείνον που αγαπά, η Ναχίντ αναγκάζεται να σκεφτεί τον προσωρινό γάμο (Sighe ) ως διέξοδο. Παρά το γεγονός ότι η πράξη αυτή είναι νόμιμη, δεν έχει την αποδοχή της κοινωνίας.

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης