The Debt
Μεταφρασμένος Τίτλος: Το Χρέος

H Ρέιτσελ, μαζί με δύο συμπατριώτες της- μέλη της Μοσάντ, σε νεαρότερη ηλικία, είχε αναλάβει να πιάσει και να φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης έναν διαβόητο εγκληματία πολέμου. Κάποια χρέη, όμως, δεν ξεπληρώνονται εύκολα και τα βρίσκεις μπροστά σου, ακόμα και τριάντα χρόνια μετά, κι αυτό ακριβώς καλείται τώρα να αντιμετωπίσει η Ρέιτσελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Contagion
Κάτι ανάμεσα στην τριλογία του «Burne», το «Traffic» και το «Outbreak» ή αλλιώς… η νέα ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ, με τίτλο «Contagion» και πρωταγωνιστές τον Ματ Ντέιμον, τις βραβευμένες με Όσκαρ, Κέιτ Γουίνσλετ, Μαριόν Κοτιγιάρ και Γκουίνεθ Πάλτροου, τον Τζουντ Λο και τον Λόρενς Φίσμπερν. Όλα ξεκινούν με το ξέσπασμα ενός θανάσιμου ιού και τις προσπάθειες μιας ομάδας γιατρών και επιστημόνων να σταματήσουν την εξάπλωσή του, που μπορεί να οδηγήσει στον αφανισμό του ανθρώπινου είδους.

Το σενάριο της ταινίας έχει αναλάβει ο Σκοτ Ζ. Μπερνς, σεναριογράφος του «The Informant» και συν-σεναριογράφος του «The Burne Ultimatum».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Killer Elite
Ο Ντάνι (Τζέισον Στέιθαμ), ένας από τους πιο ικανούς ειδικούς πράκτορες στον κόσμο, αποφασίζει να αφήσει την παλιά του ζωή και να κάνει μια νέα αρχή στην Αυστραλία, κοντά στην αγαπημένη του, Αν (Ιβόν Στραχόβσκι). Τα σχέδιά του όμως ανατρέπονται, όταν ο πρώην μέντορας και συνεργάτης του, Χάντερ (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), πέφτει θύμα απαγωγής.

Ο Ντάνι και η ομάδα του θα πρέπει να διεισδύσουν στην πιο σκληροτράχηλη βρετανική στρατιωτική μονάδα και να αντιμετωπίσουν μια ομάδα πρώην στρατιωτών και νυν εκτελεστών που ακούει στο όνομα Feather Men, με αρχηγό τον Σπάικ (Κλάιβ Όουεν). Το ανθρωποκυνηγητό, η αγωνία και η καταιγιστική δράση θα «ταξιδέψουν» από το Μεξικό μέχρι το Παρίσι, από την Αυστραλία μέχρι το Λονδίνο και από το Ομάν μέχρι την Ουαλία, ως την τελική κατά μέτωπο αναμέτρηση.

La Piel que Habito
Μεταφρασμένος Τίτλος: Το Δέρμα που Κατοικώ
Γνωστό επίσης ως: The Skin I Live In

Με τη γυναίκα του να έχει υποστεί καθολικά εγκαύματα από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, ο δρ. Ρομπέρ Λεντγκάρντ, διαπρεπής πλαστικός χειρουργός, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο δέρμα για να τη σώσει. Εκτός από τα χρόνια και τα χρήματα που ξοδεύει στην έρευνα και τα πειράματά του, ο Ρομπέρ χρειάζεται ακόμα τρία πράγματα: κανέναν ενδοιασμό, έναν συνεργό κι ένα ανθρώπινο πειραματόζωο. Οι ενδοιασμοί δεν υπήρξαν ποτέ πρόβλημα. Η Μαρίλια, η γυναίκα που τον φρόντιζε απ’ την ημέρα που γεννήθηκε, είναι η πιο πιστή συνεργός.

Winx Club 3D: Magica Avventura
Μεταφρασμένος Τίτλος: Winx Club 3D: Μαγική Περιπέτεια
Γνωστό επίσης ως: Winx Club 3D: Magic Adventure

Στο Νεραϊδοσχολείο Αλφέα μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά με μια μεγαλειώδη γιορτή. Όμως, το πάρτι διακόπτεται απρόσμενα από τις μοχθηρές Trix, που κλέβουν ένα πανίσχυρο, μυστηριώδες αντικείμενο. Οι Winx -χωρίς τη Μπλουμ, που είναι πια πριγκίπισσα στο Ντόμινο, και περιμένει να παντρευτεί τον Σκάι– θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μόνες τους την κατάσταση.

Paranormal Activity 3 (2011)
Μεταφρασμένος Τίτλος: Μεταφυσική Δραστηριότητα 3

Πρίκουελ της σειράς, τοποθετημένο το 1988, οπότε και η νεαρή Κέιτι στοιχειώνεται από τον δαίμονα.
Έχοντας αποσπάσει, ήδη από την πρώτη ταινία, διθυραμβικές κριτικές απ’ τα κινηματογραφικά φεστιβάλ ScreamFest και Slamdance Film Festival και κατορθώνοντας με μηδαμινό budget και οι δύο ταινίες να φέρουν στα ταμεία, παγκοσμίως, εκτός από κραυγές τρόμου, και πολλά εκατομμύρια δολάρια, η τρίτη ταινία του πολύ πετυχημένου franchise «Μεταφυσική Δραστηριότητα» έρχεται να μας τρομάξει και πάλι.

Η υπόθεση της πιο σκοτεινά ανατρεπτικής ταινίας τρόμου της φετινής σεζόν παραμένει ακόμα άγνωστη – όπως άλλωστε και η ζοφερή δύναμη που (μετα)κινεί τα πάντα, σπέρνοντας τον φόβο και τον θάνατο. Η παιδική ηλικία, πάντως, της Κέιτι φαίνεται πως τελικά δεν ήταν και τόσο αθώα, καθώς, όπως όλα δείχνουν, εκεί φαίνεται πως κρύβεται, σύμφωνα με τους σεναριογράφους, η πηγή του Κακού που την κατατρέχει… Ίσως, όμως, και όχι…

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης