Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επιστρέφει με τη 16η ταινία της καριέρας του. Η Λιμουζίνα είναι μια σουρεαλιστική κωμωδία παρεξηγήσεων, εμπνευσμένη από τα διηγήματα του φίλου του Ζάχου Ε. Παπαζαχαρίου, που υπηρετεί με συνέπεια το ιδιότυπο, αφοριστικό και άναρχο στυλ του κινηματογραφικού του αποτυπώματος. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Νίκος Κουρής, Δούκισσα Νομικού –στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο-, Δημήτρης Καταλειφός και Παύλος Χαϊκάλης, ενώ ο Λευτέρης Βογιατζής κάνει την τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση.

Η ταινία θα κάνει την πρεμιέρας της στα πλαίσια του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας (Νύχτες Πρεμιέρας) στις 20 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ, όπου θα τιμηθεί και ο σκηνοθέτης με το Χρυσό Βραβείο της Πόλης των Αθηνών για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει πάρτι στο Six Dogs (Αβραμιώτου 6), με τους συντελεστές της ταινίας και DJ set από τους propaganda.gr.

Σύνοψη
Ο Μάρκος, η Κολέτ και ο Μαξ, από το Παρίσι της δεκαετίας του 60, επιχειρούν ένα ταξίδι με αυτοκίνητο στην Ελλάδα του σήμερα. Μέσα από συναντήσεις με διάφορα μυθικά και φανταστικά πρόσωπα, περνούν από την ξεγνοιασιά των νιάτων στην ωριμότητα. Μια κωμωδία παρεξηγήσεων, δηλαδή ένα σύγχρονο παραμύθι πάνω στις περιπέτειες της ενηλικίωσης.

26 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ
ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΝΟΜΙΚΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΑΛΕΙΦΟΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΗΣ
ΑΚΥΛΛΑΣ ΚΑΡΑΖΗΣΗΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΛΙΒΑΘΙΝΟΣ
ADRIN FREILING
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ
ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΑΝΑΚΟΥΛΑΣ

Σενάριο: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
(Ελεύθερη απόδοση της συλλογής διηγημάτων
«Περιπέτειες στην Ευρώπη»
Του Ζάχου Ε. Παπαζαχαρίου. Εκδόσεις ΦΑΡΦΟΥΛΑΣ
Φωτογραφία: Κωστής Γκίκας
Σκηνικά: Διονύσης Φωτόπουλος
Κοστούμια: Μαριάννα Σπανουδάκη
Ήχος: Ορέστης Καμπερίδης
Μοντάζ: Νίκος Πάστρας
Δ/Νση Παραγωγής: Μαρία Πάουελ
Παραγωγός: Νικόλας Αλαβάνος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης