Η ταινία «Mad Max: Ο δρόμος της οργής», επικράτησε των φαβορί των υποψηφιοτήτων, «Carol» και «Sicario», στα βραβεία Online Film Critics Society (OFCS).

Η δημιουργία του Αυστραλού – με ελληνικές ρίζες – σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού Τζορτζ Μίλερ, που αφηγείται το νέο κεφάλαιο τής μετα – αποκαλυπτικής ιστορίας, που ενέπνευσε κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο, εκτός από το πρώτο βραβείο της διεθνούς ένωσης των online κριτικών, απέσπασε επίσης τα βραβεία Μοντάζ, Σκηνοθεσίας και Φωτογραφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mad Max: Ο δρόμος της οργής

Δείτε το τρέιλερ:


Το «Carol» του Τοντ Χέινς, που διεκδικούσε βραβεία σε έξι κατηγορίες, πρώτευσε στις γυναικείες ερμηνείες κερδίζοντας τα βραβεία Α΄ Γυναικείου για την Κέιτ Μπλάνσετ και Β΄ Γυναικείου για την Ρούνεϊ Μάρα, αλλά και το βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου. Αντίθετα, το υποψήφιο σε επίσης έξι κατηγορίες «Sicario», δεν κέρδισε τίποτα.

Carol

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

Sicario

Δείτε το τρέιλερ:

Steve Jobs

Δείτε το τρέιλερ:

Στις ανδρικές ερμηνείες, ο Μάικλ Φασμπέντερ απέσπασε το πρώτο βραβείο για το «Steve Jobs» και το δεύτερο ο Όσκαρ Άιζακ για την ερμηνεία του στο ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας «Ex Machina».

Ex Machina

Δείτε το τρέιλερ:

Στα υπόλοιπα βραβεία, το δράμα του Ταϊβανέζου δημιουργού Χου Χσιάο Χσιέν, «The Assassin», αναδείχθηκε καλύτερη μη αγγλόφωνη ταινία της χρονιάς, το «Inside Out» (Τα Μυαλά Που Κουβαλάς), της Pixar, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων, ενώ το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ απέσπασε το ήδη πολυβραβευμένο «The Look of Silence» (Η Όψη της Σιωπής).

The Assassin

Δείτε το τρέιλερ:

Inside Out

Δείτε το τρέιλερ:

The Look of Silence
Δείτε το τρέιλερ:


Η νέα δημιουργία του Γιώργου Λάνθιμου, «The lobster», συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις δέκα καλύτερες φεστιβαλικές ταινίες της χρονιάς.

The lobster
Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης