Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Στο RoboCop, το έτος είναι 2028 και ο πολυεθνικός όμιλος OMNICORP βρίσκεται στο παγκόσμιο επίκεντρο της ρομποτικής τεχνολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου drones αποτελούν την κύρια δραστηριότητα της, και όπως είναι φυσικό της έχουν αποφέρει εκατομμύρια.

Η εταιρεία αποφασίζει πως πρέπει να μεταφέρει την τεχνογνωσία της αυτή και στο «εσωτερικό μέτωπο» και ψάχνει την κατάλληλη ευκαιρία για να το κάνει. Η ευκαιρία αυτή της δίνεται, όταν ο Alex Murphy (Joel Kinnaman), ένας στοργικός σύζυγος, πατέρας και καλός αστυνομικός που δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να ανακόψει το κύμα της εγκληματικότητας και της διαφθοράς στο Ντιτρόιτ τραυματίζεται κατά την διάρκεια του καθήκοντος. Η OMNICORP στο πρόσωπο του τραυματισμένου Alex Murphy βρίσκει αυτό που οραματίζεται, την μεγάλη ευκαιρία δημιουργίας ενός αστυνομικού ο οποίος θα είναι μισός άνθρωπος και μισός ρομπότ, με το όνομα RoboCop, ένα project που θα μπορεί να υλοποιηθεί για κάθε πόλη και να αποφέρει ακόμη περισσότερα δισεκατομμύρια στους μετόχους της.

Αυτό που η εταιρεία όμως δεν υπολόγισε σωστά είναι ένα. Υπάρχει ακόμα ένας άνθρωπος στο εσωτερικό της μηχανής, ένας άνθρωπος που επιδίωξή του είναι η απονομή δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης