Σπάει τα «κοντέρ» το «Αν…»

Σπάει τα «κοντέρ» το «Αν…»
Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Εντυπωσιακή πορεία για το «Αν…», την πρώτη κινηματογραφική ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Η ελληνική ταινία της Village έφτασε τα 350.000 εισιτήρια, σε τρεις εβδομάδες προβολής, αποτελώντας την πιο επιτυχημένη ελληνική ταινία τα τελευταία τρία χρόνια.

Τα ενθουσιώδη σχόλια του κόσμου για την ιστορία, τους πρωταγωνιστές και την επίκαιρη ματιά της ταινίας στην Ελλάδα του σήμερα, αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση, γεγονός που αποδεικνύεται από την συνεχή δυναμική πορεία της ταινίας σε όλη τη χώρα.

Όπως δηλώνει ο κ. Γιάννης Καλφακάκος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Village, «η δυναμική πορεία της ταινίας και η αγάπη του κόσμου για το “Αν…” είναι για εμάς η καλύτερη επιβράβευση. Μέσα σε μια δύσκολη χρονιά, μια ελληνική παραγωγή, η πρώτη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, κατάφερε να φέρει πλήθος θεατών στις αίθουσες, την μεγαλύτερη προσέλευση σε ελληνική παραγωγή τα τελευταία χρόνια. Ευχαριστούμε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για την άψογη συνεργασία, σε αυτή την θαυμάσια παραγωγή.»

Αντίστοιχα ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, δημιουργός και πρωταγωνιστής της ταινίας «Αν…», δήλωσε: «Ο στόχος επετεύχθη… όμως στόχος δεν ήταν μόνο ο κόσμος να μπει στις αίθουσες. Βασικός μου σκοπός ήταν να βγει από την ταινία ευχαριστημένος, ικανοποιημένος και πλήρης συναισθημάτων. Αυτό σε μία τόσο δύσκολη εποχή είναι από μόνο του ελπιδοφόρο και συγκινητικό για όλους όσους θέλουμε να κάνουμε ταινίες. Σας ευχαριστώ μέσα από τη ψυχή μου για αυτή τη δυνατή αρχή και εύχομαι με το νέο έτος περισσότερες ελληνικές ταινίες, περισσότεροι Έλληνες δημιουργοί και ακόμα περισσότεροι Έλληνες θεατές να εμπιστεύονται και να στηρίζουν το ελληνικό σινεμά με όραμα, ποιότητα και αξιοπρέπεια. Καλή δύναμη σε όλους μας…»

Δίπλα στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη (Δημήτρης), πρωταγωνιστεί η Μαρίνα Καλογήρου (Χριστίνα). Μαζί τους, οι αγαπημένοι ηθοποιοί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, Μαρώ Κοντού (Ελενίτσα) και Γιώργος Κωνσταντίνου (Αντωνάκης). Στην ταινία συμμετέχουν επίσης, οι: Θέμις Μπαζάκα (Μητέρα του Δημήτρη), Μαρία Σολωμού (Μαρία), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Βασίλης), Φάνης Μουρατίδης (Γιώργος), Τάκης Σπυριδάκης (Μπάρμαν), Τάσος Ιορδανίδης (Γιάννης) και Ακύλας Καραζήσης (Παραγωγός).

Η παραγωγή του «Αν…» είναι της VILLAGE PLUS PRODUCTIONS, σε συμπαραγωγή των OTE TV, ΑLPHA και UNIVERSAL MUSIC GREECE. Η ταινία προβάλλεται από τις 29 Νοεμβρίου στις αίθουσες όλης της χώρας, από την VILLAGE. Στις 28 Δεκεμβρίου ξεκινάει να προβάλλεται και στην Κύπρο, από την DJK FILM DISTRIBUTORS LTD.

Υπόθεση:

«Ένα διαφορετικό love story σε μία εποχή που όλα αλλάζουν».

Όλοι δεν έχουμε αναρωτηθεί πόσο μπορεί μία στιγμιαία απόφασή μας να καθορίσει όλη μας τη ζωή;
Ακριβώς αυτό συμβαίνει και στη ζωή του ήρωα μας, του Δημήτρη.

ΑΘΗΝΑ. ΠΛΑΚΑ. 2009

- Αν ο Δημήτρης έβγαινε από το σπίτι του εκείνο το βράδυ θα γνώριζε τη Χριστίνα... Ένας έρωτας θα γεννηθεί και θα φτάσει μέχρι και σήμερα, το 2012. Ένας έρωτας στην εποχή της κρίσης και των μεγάλων αλλαγών. Θα αντέξει; Είναι ο έρωτας η απάντηση σε όλο αυτό που ζούμε; Πόσο επηρεάζει η οικονομική κρίση και πόσο μπορεί να διαλύσει τη σχέση ενός ζευγαριού; Συγχωρείται η απιστία; Και πόσο ίδιες είναι οι εποχές στο θέμα του έρωτα;

- Αν όμως ο Δημήτρης εκείνο το βράδυ του 2009 δεν έβγαινε από το σπίτι του, δεν θα γνώριζε τη Χριστίνα και θα παρέμεναν δύο άγνωστοι στην ίδια πόλη. Ο χρόνος, ο τόπος και τα γεγονότα στη ζωή του Δημήτρη είναι κοινά. Η βασική διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν είναι μαζί με τη Χριστίνα για να τα αντιμετωπίσει.
Πόσο εύκολο είναι να ζει κάποιος μόνος του; Πόσο αντέχει ένας άνθρωπος τη μοναξιά ή αλλιώς την «ελευθερία»; Πόσο κοντά σου μπορεί να είναι ένας μεγάλος έρωτας και εσύ να μην τον βλέπεις; Θα γνωριστούν ποτέ ο Δημήτρης και η Χριστίνα;

Το "Αν…" είναι μία ιστορία από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες. Στον ίδιο χρόνο με κοινά γεγονότα και πρόσωπα.
Ένα σενάριο με ήρωες έρμαια των γεγονότων και νέες διαδρομές που ίσως να μας οδηγήσουν σε έναν άλλο τρόπο σκέψης…
Κοινός παρανομαστής όλων; Ο έρωτας.

Το τραγούδι της ταινίας με τίτλο «Αν…» ερμηνεύει η Δήμητρα Γαλάνη
Μουσική: Δήμητρα Γαλάνη, Στίχοι: Παρασκευάς Καρασούλος

Το soundtrack της ταινίας κυκλοφορεί από την Universal Music Greece.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012, 10:13