Το Iron Man κατακτά το box-office

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, 15:52
Το Iron Man κατακτά το box-office
Η υπερπαραγωγή των κινηματογραφικών στούντιο Ντίσνεϊ/Μάρβελ "Iron Man 3", που προβλήθηκε στις αίθουσες 42 χωρών μεταξύ Τετάρτης και Παρασκευής, είχε πωλήσεις εισιτηρίων τουλάχιστον 195 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η ταινία δεν έχει ακόμη προβληθεί στη Βόρεια Αμερική, ανακοίνωσε η Ντίσνεϊ.

Το "Iron Man 3", με τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Γκουίνεθ Πάλτροου, ξεκινά με καλύτερες πωλήσεις σε σχέση με την άλλη μεγάλη παραγωγή "Οι Εκδικητές" (The Avengers) που είχε πωλήσεις εισιτηρίων 185 εκατομμυρίων δολαρίων στο εξωτερικό τις πρώτες ημέρες προβολής της το 2012.

"Οι Εκδικητές" όταν πλέον είχε ολοκληρωθεί ο κύκλος προβολών τους, είχαν πωλήσεις εισιτηρίων 1,52 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως και έγινε τρίτη πιο προσοδοφόρα ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου μετά το "Άβαταρ" και τον "Τιτανικό".

Το "Iron Man 3" που θα αρχίσει να προβάλλεται στη Βόρεια Αμερική στις 3 Μαΐου κατέρριψε το ρεκόρ του καλύτερου πρώτου Σαββατοκύριακου προβολής σε οκτώ περιοχές: Αργεντινή, Χονγκ Κονγκ, Ινδονησία, Βιετνάμ, Ταϊβάν, Φιλιππίνες, Μαλαισία και Σιγκαπούρη.

Η αμερικανική ταινία περιπέτειας, πρώτη στο box-office σε όλες τις χώρες που προβλήθηκε, συγκέντρωσε πωλήσεις εισιτηρίων 21,5 εκατομμυρίων δολαρίων στη Βρετανία, 19,2 εκατομμυρίων στη Νότια Κορέα, 18,4 εκατομμυρίων στην Αυστραλία, 16,1 εκατομμυρίων στο Μεξικό και 14,7 εκατομμυρίων στη Γαλλία.

Η ταινία θα προβληθεί ακόμη σε πολλές χώρες που είναι πολύ σημαντικές για το box-office, κυρίως στη Γερμανία (1η Μαΐου) και στη Ρωσία (2 Μαΐου).

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, 16:00