Ο Γιάννης Κυρατσός συναντά τη Ραχήλ σε ένα δυνατό live, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας τους επί σκηνής. Ο Γιάννης Κυρατσός με το νέο του δίσκο εδώ και μερικούς μήνες θα μας κάνει να «κλείσουμε τα μάτια για να δούμε» μέσα από τα μάτια του μυαλού, ενώ τραγούδια από την προηγούμενη δισκογραφική του δουλειά «ο κόσμος είναι μικρός» θα συμπληρώσουν το παζλ.

Η Ραχήλ, έχοντας έτοιμη την πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά, θα παρουσιάσει τα νέα της τραγούδια, στα οποία συστήνεται και ως δημιουργός. Δυναμικές rock μελωδίες, συναισθηματικοί στίχοι, όλα με τη μοναδικότητα της φωνής της Ραχήλ. Οι δυο καλλιτέχνες θα ενώσουν τις φωνές τους στην σκηνή της «Μαύρης Τρύπας» με τη συνοδεία τεσσάρων εξαιρετικών μουσικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί τους:
Λάζαρος Πλιάμπας: Τύμπανα
Γιάννης Μπέλλος: Μπάσο
Κώστας Χαντάβας: Κιθάρα
Βασίλης Αβδελάς: Πλήκτρα.

Ζωντανή «Μαύρη Τρύπα»
Βαΐου 5, Πλατεία Μαριχόβου, Λαδάδικα Θεσσαλονίκης
Κυριακή 21 Απριλίου 2013, 21.00
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310510081, 6949950530.

Βιογραφικά

Ο Γιάννης Κυρατσός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε να παίζει μουσική στα σχολικά του χρόνια μαθαίνοντας κιθάρα. Τον Οκτώβριο του 2008 συμμετείχε στον τελικό του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, ενώ λίγους μήνες μετά, τον Απρίλιο του 2009 κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος με τίτλο «Ο κόσμος είναι μικρός» σε δικούς του στίχους και μουσική (Polytropon/Universal Music).

Όλο το 2009 και 2010 πραγματοποίησε δεκάδες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, ενώ συμμετείχε και σε αρκετά καλοκαιρινά φεστιβάλ (Φεστιβάλ Πλάι στο κύμα, River Youth Festival κ.ά.) καθώς και στα «44α Δημήτρια» του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έχει συνεργαστεί συναυλιακά με τους Όναρ στη σκηνή του Ιανού στην Αθήνα και με τους Μπλε στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη. Όλο το 2011 βρέθηκε στο στούντιο για την ηχογράφηση του 2ου προσωπικού του δίσκου, αυτή τη φορά σε παραγωγή του Dani Joss, ενός από τους πιο πρωτοπόρους και σύγχρονους παραγωγούς στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δίσκος αυτός με τίτλο «Κλείνω τα μάτια να δω» κυκλοφορεί από τον Απρίλιο του 2012 (Polytropon Music) και περιέχει το τραγούδι «Σελήνη» με τη συμμετοχή του Μιχάλη Εμιρλή. Το Νοέμβριο του 2012 συμμετείχε στην Alexander Rock Opera στο Stage της Θεσσαλονίκης στο ρόλο του Κλείτου, ενώ η παράσταση ανέβηκε και στο Μέγαρο Μουσικής το Μάρτιο του 2013.

Η Ραχήλ Τσελεπίδου (Ραχήλ) μετά από μια ιδιαίτερα δραστήρια πορεία στον χώρο της δισκογραφίας και των live εμφανίσεων (Mad Awards, Mad secret concert κ.ά.) σε Ελλάδα και Κύπρο, δημιουργεί πλέον το δικό της μουσικό περιβάλλον μέσα από δέκα τραγούδια που συνθέτουν την πρώτη προσωπική της δουλειά.

Η επί χρόνια ερμηνεύτρια των Emigre χρωμάτισε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το πορτρέτο των αδιαμφισβήτητα πιο επιτυχημένων τους άλμπουμ (Live στιγμές και Κύκλος), στα οποία συμπεριλαμβάνονται συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες τραγουδιστές (Stavento, Αντώνη Ρέμο, Σταμάτη Κραουνάκη).

Από το 2010 έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από unplugged και ηλεκτρικές εμφανίσεις σε μικρές και μεγάλες σκηνές παρουσιάζοντας με τον πιο αυθόρμητο τρόπο ποικίλους μουσικούς συνδυασμούς. Από το 2012 γίνεται μέλος των Lifelike portrait.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης