Λευτεριά στη Μήδεια με τη Μάρα Δαρμουσλή

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014, 17:59
Λευτεριά στη Μήδεια με τη Μάρα Δαρμουσλή
Η ομάδα Annada Kadda παρουσιάσει Λευτεριά στη Μήδεια του Χάρη Μπόσινα στο OLVIO. Επίσημη πρεμιέρα Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 στις 21.30.Σε έναν απροσδιόριστο χρόνο, κάποτε στο μέλλον ή σε ένα φουτουριστικό παρόν, η Ελλάδα ασφυκτιά από την διακυβέρνηση ενός αυταρχικού καθεστώτος. Τα σύνορα έχουν κλείσει, οι «ξένοι» απομακρύνονται, οι διανοούμενοι έχουν φύγει. Οι καλλιτέχνες έχουν σιγήσει. Όλοι; Όχι.

Ένας φιλόδοξος αλλά μπερδεμένος σκηνοθέτης μέσα σε ένα μικρό θέατρο προσπαθεί να ανεβάσει την Μήδεια, υπό την επίβλεψη του καθεστώτος. Σαν ένας σαλτιμπάγκος της εξουσίας, προσπαθεί να τους κάνει τα χατίρια, για να ανελιχθεί. Μόνο που έχει ένα πρόβλημα. Η Μήδειά του είναι έγκυος. Πρέπει να το κρατήσει κρυφό. Οι ανύπαντρες μητέρες απαγορεύονται.

Η αγαπημένη του πρωταγωνίστρια δεν σκέφτεται τον ρόλο της. Έχει στο μυαλό της το έμβρυο που κυοφορεί, τις σοκολάτες και τον εραστή που αποχαιρέτησε στο αεροδρόμιο με ένα «γρήγορο», ο καρπός του οποίου γρήγορου βρίσκεται τώρα στην κοιλιά της. Η βουλιμία της δεν την απομακρύνει από το στόχο της, που είναι ένας και μοναδικός. Η φυγή.

Η καλλονή Ουκρανή καθαρίστριά τους δε θέλει να πάει πουθενά. Η Ελλάδα είναι ο τόπος της, εδώ μεγάλωσε. Και έτσι μια σωρεία μεταμορφώσεων και ανταλλαγής ρόλων θα δώσει την τελική λύση.

Σαν ήρωες καρτούν μέσα σε μια κωμωδία μυστηρίου, οι ήρωές μας πάσχουν και μάς διασκεδάζουν.

Η τελική λύση μοιάζει σουρεαλιστική. Αλλά πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει στον σουρεαλιστικό κόσμο που ζούμε; Συγγνώμη... που ζούνε.

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Συγγραφή: Χάρης Μπόσινας
Καλλιτεχνική Συνεργασία - Κίνηση: Φρόσω Κορρού
Σκηνικά - κοστούμια: Κωνσταντίνος Μαλινδρέτος
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Φωτογραφίες - Video Promo: Νίκος Βούλγαρης

Παίζουν:
Αθηνά Αλεξοπούλου
Μάρα Δαρμουσλή
Νικόλας Μαυρούδης
Χάρης Μπόσινας

Παραστάσεις: Παρασκευή στις 21.00 & Σάββατο στις 19.00

Τιμές εισιτηρίων: 15 € γενική είσοδος – 10 € μειωμένο / Διάρκεια: 75 λεπτά

Μια παραγωγή της N.G.B. GROUP

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014, 18:03