Ρεπορτάζ: Μάριος Βελέντζας

Όταν το πάθος για μουσική συναντά τη δίψα του κοινού για κάτι το «διαφορετικό», τότε το αποτέλεσμα είναι τόσο αρμονικό που η γαλήνη στην καρδιά κυριαρχεί και το ταξίδι της ψυχής μόλις ξεκινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «ζεστός» και άκρως φιλόξενος χώρος του Καφέ – Πολυχώρου «Myrtillo»* (Πλατεία Ν. Ηρακλείου) υποδέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης τον Λευτέρη Δούρο, ο οποίος -με τη συνοδεία της κιθάρας του- παρουσίασε διασκευές γνωστών κομματιών της rock μουσικής, ξένης και ελληνικής, καθώς και το κομμάτι «the Smile of your eyes» από τον επερχόμενο -πρώτο- δίσκο του.

Ακούστε την demo έκδοση του τραγουδιού εδώ:
https://soundcloud.com/lefteris_drs/the-smile-of-your-eyes

Οι μελωδίες από το «Black» των Pearl Jam και το «Lonely Boy» των Black Keys ταξίδεψαν το κοινό που γέμισε το Myrtillo, ενώ τραγούδια όπως το «Φωτιά στο λιμάνι» και το «Vocal» των Madrugada έφεραν στο μυαλό γλυκές αναμνήσεις του παρελθόντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανταπόκριση των μουσικόφιλων ήταν τόσο μεγάλη που το χειροκρότημα δυνάμωνε σε κάθε μια από τις «μικρές» εκπλήξεις της βραδιάς. Ο αυθορμητισμός έρχεται να ενωθεί με το χαλαρό κλίμα, καθώς ένας μουσικός του δρόμου ανεβαίνει στη σκηνή με το σαξόφωνό του, πλαισιώνοντας αρμονικά τον καλλιτέχνη.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Λευτέρης Δούρος ασχολείται ενεργά με τη μουσική από το 2004 και εργάζεται ως τεχνικός ήχου και ηχητικός σχεδιαστής σε ταινίες και θέατρο από το 2006.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά project με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα για την προώθηση κοινωνικών προβλημάτων (Τhe NO Project, Web-based educational games). To «Closer Adjustment» είναι ένα μουσικό άλμπουμ, που συνδυάζει τη σύγχρονη μουσική με καθιερωμένα μουσικά μοτίβα, δημιουργώντας ένα συνεχόμενο μουσικό ηχοτοπίο, διάρκειας 70 περίπου λεπτών.

*Το Myrtillo, έχει στόχο τη στήριξη των μη προνομιούχων συνανθρώπων μας, όχι υπό μορφήν «προστατευομένης -ανούσιας- απασχόλησης», αλλά δυναμικής εξόδου στην πραγματική ζωή και στην αληθινή παραγωγική εργασία. Στο εργασιακό του πλάνο είναι η έμμισθη απασχόληση ανθρώπων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε ποσοστό 40% και άνω επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού.

Myrtillo Café
Πλατεία 28ης Οκτωβρίου 6
(Έξοδος ΗΣΑΠ Νέο Ηράκλειο)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6614639

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης