Το καλοκαίρι αν και καθυστερημένα έχει δώσει δυναμικό παρόν και τους περισσότερους μας κατακλύζουν οι σκέψεις για τις παραλίες, τις διακοπές και τη ξενοιασιά.

Ωστόσο, καθώς τα βαριά ρούχα του χειμώνα αντικαταστάθηκαν από τα ελαφριά καλοκαιρινά συνολάκια, τα περιττά κιλά του χειμώνα άρχισαν να φαίνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεπώς, για πολλούς ξεκινάει το άγχος της δίαιτας και της απώλειας σωματικού βάρους, προκειμένου να κυκλοφορούν στις παραλίες πιο άνετα.

Έτσι, το ψυγείο αδειάζει από όλες τις λιχουδιές που συνήθως υπήρχαν το χειμώνα και στα γυμναστήρια παρατηρείται πληθώρα νέων εγγραφών προκειμένου να δημιουργηθεί το τέλειο σώμα!

Ωστόσο, εύλογα δημιουργείται το ερώτημα αν το καλοκαίρι πράγματι είναι πιο εύκολη η απώλεια κιλών και αν αυτό έχει μία ευρύτερη επιστημονική εξήγηση; Η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι καταφατική και έχει τη βάση της στα ακόλουθα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Ιδανική εποχή για φυσική δραστηριότητα
Το καλοκαίρι λόγω του ότι η διάρκεια της μέρας επιμηκύνεται, μας επιτρέπεται να περπατάμε και να κινούμαστε περισσότερο.

Η υπερκινητικότητα λόγω μεγαλύτερης διάρκειας της ημέρας, αυξάνει την κατανάλωση θερμίδων και τη μεταβολική δραστηριότητα. Συνεπώς, μπορεί να τρώμε το ίδιο με το χειμώνα, αλλά αυτό το οποίο καίμε είναι πολύ περισσότερο!!!

2. Μειωμένη όρεξη και Καλύτερη διάθεση
Η καλοκαιρία συμβάλλει στην αυξημένη έκκριση ορμονών (αδρεναλίνη και νορ-αδρεναλίνη) που βελτιώνουν τη διάθεση.

Οι δύο βασικές ορμόνες συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, τόσο στο επίπεδο του περιορισμού της όρεξης όσο και σε αυξημένη καύση θερμίδων, αλλά και στη διάσπαση του λίπους. 

3. Άφθονα φρούτα και λαχανικά
Είναι χαμηλά σε θερμίδες με μηδενική περιεκτικότητα σε αλάτι, λιπαρά και πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην απώλεια βάρους όταν καταναλώνονται σε επαρκή ποσότητα, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν την όρεξη και την απορρόφηση του λίπους των τροφών.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο coremag.gr!

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης