Φρούτα και λαχανικά

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στη British Journal of Psychology, περίπου 300 νέοι κρατούσαν καθημερινά ημερολόγιο τροφίμων για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, κάνοντας παράλληλα σημειώσεις της ψυχολογικής τους διάθεσης και των σχετικών ικανοτήτων. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με  υψηλότερη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών είχαν περισσότερη «θετική» ενέργεια, ηρεμία και μεγαλύτερη αίσθηση ευτυχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καφές

Σε μια μελέτη, οι ερευνητές βρήκαν ότι ο καφές που καταναλώνεται το πρωί συνδέεται με την ενέργεια, την καλοσύνη και την ευχαρίστηση. Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο JAMA Internal Medicine, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έπιναν δύο με τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 15% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε ένα διάστημα 10 ετών, σε σύγκριση με εκείνες που κατανάλωναν ένα φλιτζάνι ή λιγότερο κάθε μέρα. Η κατανάλωση του καφέ, με μέτρο, έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία και μπορεί εύκολα να γίνει μια καθημερινή συνήθεια.

Μαύρη σοκολάτα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αντιοξειδωτικά που εμπεριέχονται στη μαύρη σοκολάτα μπορεί να οδηγήσει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων σας σε χαλάρωση, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και βελτιώνοντας έτσι την κυκλοφορία. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση περίπου 43 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας καθημερινά για δύο εβδομάδες, μείωσε τα επίπεδα των ορμονών που συνδέονται με το στρες. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει επίσης μαγνήσιο, ένα μέταλλο που έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από την κόπωση και την κατάθλιψη.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε σελήνιο, και σύμφωνα με έρευνα, η έλλειψη αυτού του μετάλλου αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, άγχους και της κούρασης. Τα μανιτάρια είναι επίσης η μόνη φυτική πηγή φυσικής βιταμίνης D. Μια μελέτη που έγινε σε άτομα με εποχιακή συναισθηματική διαταραχή, έδειξε ότι εκείνοι που αύξησαν την πρόσληψη  βιταμίνης D, βελτίωσαν τη διάθεση τους.

Πράσινο τσάι

Μια ιαπωνική μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 40.000 άτομα , διαπίστωσε ότι τα επίπεδα ψυχολογικού στρες ήταν  20% χαμηλότερα στα άτομα που έπιναν πέντε ή περισσότερα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα σε σύγκριση με εκείνους που έπιναν λιγότερο από ένα. Τα αποτελέσματα παρέμειναν ίδια ανεξαρτήτως ηλικίας , φύλου , ιατρικού ιστορικού , δείκτη μάζας σώματος , κατανάλωσης αλκοόλ , καπνίσματος και διατροφής.

 Σε συνεργασία με το diettv.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης