της Γεωργίας Κατσογριδάκη, κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος

Τα άνθη της αγκινάρας περιέχουν φυτικές χωριστικές ουσίες, πικρές ύλες και κάποιες άλλες ουσίες, τα λεγόμενα παράγωγα των καφεουλκινικών οξέων. Οι ουσίες αυτές ενεργοποιούν το μεταβολισμό στο συκώτι και στη χολή με το καλύτερο τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι παράγεται περισσότερο χολικό οξύ με συνέπεια τα λίπη να χωνεύονται καλύτερα. Η αγκινάρα είναι εξάλλου πλούσια σε κάλιο το οποίο ρυθμίζει το ισοζύγιο νερού στον οργανισμό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης