της Ιωάννας Κεχριμπάρη, MSc Διαιτολόγος-διατροφολόγος

Ένα από τα μυστικά για τη βελτίωση της ποιότητας της διατροφής μας είναι η επίτευξη μικρών και καθημερινών αλλαγών, οι οποίες όχι μόνο συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, αλλά μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης νοσημάτων. Πως θα σας φαινόταν αν κάνοντας μερικές διατροφικές… αντικαταστάσεις να γλιτώνατε από παραπανήσιες θερμίδες, λίπος, αλάτι και ζάχαρη, ενώ ταυτόχρονα να θωρακίζετε την υγεία της καρδιά σας; Παρακάτω ακολουθούν μερικές από αυτές!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  •       Ψητό και βραστό ψάρι αντί για τηγανιτό: Τα ψάρια αποτελούν καλές πηγές ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία έχουν καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες. Αλλάζοντας τον τρόπο μαγειρέματος, πέραν από τις θερμίδες που γλιτώνετε προσλαμβάνετε πολύ μικρότερη ποσότητα κορεσμένου λίπους, το οποίο έχει συνδεθεί με την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων. Προσθέστε μπαχαρικά και βότανα για γεύση στη θέση του αλατιού !
  •        Τυρί μειωμένων λιπαρών… αντί για πλήρες: Αν είστε λάτρεις του τυριού και θέλετε να συνοδεύει τα γεύματά σας, επιλέξτε τις αντίστοιχες εκδοχές χαμηλών λιπαρών, τα οποία περιέχουν λιγότερες θερμίδες, κορεσμένο λίπος και αλάτι.
  •       Επιλέξτε προϊόντα ολικής άλεσης χαμηλά σε αλάτι και πρόσθετη ζάχαρη: Με την αλλαγή αυτή παίρνετε μεγαλύτερη ποσότητα φυτικών ινών και βιταμινών. Το αποτέλεσμα; Θα χορτάσετε καλύτερα και με λιγότερη ποσότητα, ενώ θα αποφύγετε το αλάτι και τη ζάχαρη. Παράλληλα, η κατανάλωση φυτικών ινών έχει σχετιστεί με ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης