Αν θέλεις αποτελέσματα από την προπόνησή σου φάε σωστά!

Ας είμαστε ειλικρινείς: όλοι δικαιολογούμε κάποιες «κακές» διατροφικές συνήθειες μετά την προπόνηση επειδή πιστεύουμε ότι μας αξίζει. Το κερδίσαμε, σωστά; (Τσάμπα μία ώρα στο διάδρομο με κλίση 10%;) Όμως, ακόμη κι αν έχεις βγάλει εις πέρας μια σκληρή προπόνηση δεν σημαίνει ότι έχεις κερδίσει το δικαίωμα να φας τον περίδρομο! Μην αναιρείς όλη τη σκληρή δουλειά, τον ιδρώτα και τον κόπο που διαπράττοντας ένα από αυτά τα διατροφικά λάθη μετά την προπόνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1 Δεν τρως μετά την προπόνηση

Μετά από έντονη προπόνηση το σώμα σου χρειάζεται θρεπτικά συστατικά, ειδικά αμινοξέα και υδατάνθρακες, για να αναπληρώσει και να επισκευάσει τα κατεστραμμένα μυϊκά κύτταρα και να τροφοδοτήσει το εξαντλημένο νευρικό σύστημα. Προσπάθησε να θρέψεις το σώμα σου με ένα ισορροπημένο γεύμα στα πρώτα 15 έως 20 λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τελικού σου σετ.

Αυτή η χρονική περίοδος ονομάζεται «αναβολικό παράθυρο» και θεωρείται η καλύτερη στιγμή για τη μεγιστοποίηση της ανάπτυξης των μυών και την επιτάχυνση της αποκατάστασης, ειδικά για αυτούς που προπονούνται έντονα και με συνέπεια. Είναι αποτελεσματικό να λαμβάνεις τουλάχιστον 10-20% της ημερήσιας πρόσληψης πρωτεΐνης (0,80 gr πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους ή εάν κάνεις προπόνηση αντοχής χρειάζεσαι συνήθως 1,0-1,2 gr ανά κιλό σωματικού βάρους, δηλαδή, 65-80 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά ημέρα) κατά τη διάρκεια αυτού του παραθύρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, τα δεδομένα δείχνουν ότι 20 g πρωτεΐνης μετά την προπόνηση οδηγούν σε μέγιστη μυική πρωτεϊνοσύνθεση.

Διάβασε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης