Η ποσότητα του καφέ που πίνουμε επηρεάζεται από τα γονίδιά μας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 13:43
Η ποσότητα του καφέ που πίνουμε επηρεάζεται από τα γονίδιά μας

Τα γονίδια επηρεάζουν την ποσότητα του καφέ που πίνει ο καθένας μας, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports από Βρετανούς ερευνητές με επικεφαλής τον δρ Nicola Pirastu από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Οι ερευνητές βρήκαν ένα γονίδιο, που ονομάζεται PDSS2 και ρυθμίζει τον μεταβολισμό της καφεΐνης αφού μελέτησαν γενετικά δεδομένα για περισσότερα από 1.200 άτομα από την Ιταλία, τα οποία είχαν δώσει πληροφορίες για το πόσο καφέ πίνουν κάθε μέρα.

Τα άτομα που ήταν φορείς μιας ειδικής μετάλλαξης του γονιδίου PDSS2 έπιναν ένα φλιτζάνι καφέ λιγότερο την ημέρα, κατά μέσο όρο, συγκριτικά με εκείνους που δεν είχαν τη συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Τα ευρήματα επαληθεύτηκαν σε 1.731 άτομα από την Ολλανδία, αν και αυτή τη φορά η διαφορά στην κατανάλωση καφέ ήταν μικρότερη από ένα φλιτζάνι την ημέρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφία: pexels.com

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 13:43