Η μπανάνα είναι τροπικό φρούτο και περιέχει A, B, C, D.

Είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου, το οποίο βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς κι επιπλέον κρατά το μεταβολικό ρυθμό σε έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης περιέχουν βιταμίνη Α και βήτα-καροτίνη που βοηθούν στα μάτια. Οι ενώσεις αυτές βοηθούν στη διατήρηση των δομών που φέρνουν το φως μέσα στον κερατοειδή και η όραση γίνεται πιο ισχυρή.

Κυρίως οι πράσινες μπανάνες, αλλά όχι μόνο, προσφέρουν ασβέστιο που βελτιώνουν τα οστά. Επιπλέον περιέχουν προβιοτικά βακτήρια που βοηθούν το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο πιο αποτελεσματικά.

Προσφέρουν βιταμίνη Β6 που ρυθμίζει το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα σας. Επιπροσθέτως μειώνουν τις κράμπες της περιόδου, αλλά και να τονώνουν την ψυχολογική διάθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μπανάνες καταπολεμούν την αναιμία εξαιτίας τής υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο.

Επίσης μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι μπανάνες αυξάνουν την πνευματική διαύγεια και έχει παρατηρηθεί ότι μαθητές οι οποίοι καταναλώνουν μπανάνα για πρωινό έχουν βελτιωμένες επιδόσεις στο σχολείο.

Ένα κομμάτι από μπανάνα μπορεί να απομακρύνει το πρήξιμο και τον κνησμό των τσιμπημάτων από τα κουνούπια. Στην Ινδία ο χυμός που βγαίνει από τον κορμό χρησιμοποιείται ως οικιακό φάρμακο για τη θεραπεία του ίκτερου, ενίοτε με την προσθήκη μελιού.

Καταναλώνεται συνήθως ωμή, αν και μπορεί να φαγωθεί τηγανητή, ψητή και αποξηραμένη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης