Η καστανή ζάχαρη είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές γλυκαντικό που χρησιμοποιείται σε πολλές, γλυκές κυρίως, παρασκευές, ενώ θεωρείται και ως ένα υγιεινό υποκατάστατο της λευκής ζάχαρης.

Συγκεκριμένα, η καστανή ζάχαρη είναι ένας τύπος ακατέργαστης ζάχαρης, ο οποίος, σύμφωνα με τον διάσημο εξερευνητή Μάρκο Πόλο, καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά πριν από χιλιάδες χρόνια, στη νοτιοδυτική Ασία και συγκεκριμένα στην Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του 12ου και 13ου αιώνα η καλλιέργειά της εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, ενώ η δημοτικότητά της εκτοξεύτηκε στα ύψη γύρω στα 1700. Ήταν την εποχή που η ζάχαρη ξεκίνησε να χρησιμοποιείται ευρέως ως γλυκαντικό τόσο στην Αγγλία όσο και στις αμερικανικές αποικίες, επειδή ήταν πολύ φθηνότερη από τη λευκή ζάχαρη.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης