Η υφασμάτινη μάσκα προκαλεί σπυράκια και ακμή. Δες πώς να τα αντιμετωπίσεις.

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι πριν από λίγους μήνες φράσεις όπως «κοινωνική απόσταση», «καραντίνα,» και «ισοπέδωση της καμπύλης» θα αποτελούσαν μέρος του καθημερινού λεξιλογίου μας. Εάν είσαι υπεύθυνος πολίτης που φοράς μάσκα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού πιθανότατα να γνωρίζεις και άλλη μια νέα λέξη: «maskne». H maskne αναφέρεται στα σπυράκια που προκαλούνται από τη χρήση υφασμάτινης μάσκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι προκαλεί την maskne;

Ο τεχνικός όρος για τη maskne είναι «μηχανική ακμή» και είναι το αποτέλεσμα της τριβής που προκαλεί το ύφασμα της μάσκας στο δέρμα. Αυτή η τριβή μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και ερεθισμό του δέρματος που κλείνει τους πόρους, συμβάλλοντας στην ακμή και μπορεί να επιδεινωθεί από την υγρασία που δημιουργείται λόγω της χρήσης μάσκας και την εφίδρωση. Εμφανίζεται κυρίως στο πηγούνι, στη μύτη ή στα μάγουλα.

Πώς να προλάβεις και να αντιμετωπίσεις τη maskne

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα καλά νέα είναι ότι δεν είσαι καταδικασμένος να βγάζεις σπυράκια κάθε φορά που φοράς μάσκα προσώπου (την οποία, τώρα, θα πρέπει να τη φοράς παντού). Μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο φροντίδας της υφασμάτινης μάσκας και στην φροντίδα της επιδερμίδας μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στο να απαλλαγείς από τη σπυράκια και την ακμή που δημιουργεί.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης