Tου Τόνι Νζείμ Διαιτολόγος Διατροφολόγος 

Πραγματικότητα: Τα αυγά είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών. Ένα αυγό περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και τα δύο τρίτα του λίπους σε ένα αυγό είναι υγιεινά ακόρεστα. Αυτά τα λίπη βοηθούν το σώμα να απορροφήσει θρεπτικές ουσίες, όπως οι βιταμίνες Α, D, Ε και Κ.
Τα αυγά είναι επίσης καλή πηγή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Χολίνης, η οποία έχει συνδεθεί με την διαφύλαξη της μνήμης, απαιτείται για τον σωστό μεταβολισμό των λιπών και χρειάζεται για την εξαγωγή του λίπους από το ήπαρ.
  • Λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, που περιέχονται στον κρόκο των αυγών και κάνουν καλό στα μάτια μας. Πρόκειται για δύο αντιοξειδωτικά από την καροτενοειδή οικογένεια που προστατεύουν τα μάτια από τις υπεριώδεις ακτίνες. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου του καταρράκτη και την πρόληψη του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας. Και οι δύο σχετίζονται με οφθαλμικές διαταραχές που οφείλονται στην ηλικία. Κατά μέσο όρο, ένας κρόκος αυγού περιέχει 30 mg/100g  λουτεΐνης και 25mg/100g  ζεαξανθίνης.
  • Λεκιθίνης, ένα λιπίδιο που θεωρείται χοληστερινο-προστατευτικό, καθώς λειτουργεί ως αντίβαρο, με αποτέλεσμα η συμβολή του αβγού στην αύξηση της χοληστερίνης, να ελαχιστοποιείται.

        Διαβάστε περισσότερα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης