Μήπως πρέπει να... τηγανίζεις τα λαχανικά σου;

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 17:01
Μήπως πρέπει να... τηγανίζεις τα λαχανικά σου;

Μπορεί το τηγάνισμα να έχει «δαιμονοποιηθεί» -και ορθά- από γιατρούς και διατροφολόγους, καθώς θεωρείται ο πιο ανθυγιεινός τρόπος μαγειρέματος, ωστόσο μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Γρανάδας έρχεται να ανατρέψει όλα όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο της μελέτης, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Food Chemistry, οι ερευνητές εξέτασαν το διατροφικό προφίλ λαχανικών που εντάσσονται παραδοσιακά στη μεσογειακή διατροφή όταν αυτά μαγειρευτούν με διάφορους τρόπους.


Οι ερευνητές μαγείρεψαν κύβους πατάτας, κολοκύθας, τομάτας και μελιτζάνας με τους εξής τρόπους: σοτάρισμα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τηγάνισμα σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, βράσιμο σε νερό και βράσιμο σε μείγμα νερού και έξτρα παρθένου ελαιόλαδου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 17:01