Παχύ έντερο: Ψάρια και φρούτα προστατεύουν από τους πολύποδες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020, 14:51
Παχύ έντερο: Ψάρια και φρούτα προστατεύουν από τους πολύποδες

Τα οφέλη από τη μεσογειακή διατροφή είναι γνωστά όταν πρόκειται για την προστασία του παχέος εντέρου, αλλά είναι ασαφές ποια συγκεκριμένα στοιχεία της διατροφής αυτής είναι τα πιο υγιεινά.

Τώρα μια νέα μελέτη, που παρουσιάστηκε στο 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο της ESMO (European Society for Medical Oncology) για τον καρκίνο του γαστρεντερικού συστήματος, στη Βαρκελώνη, αναδεικνύει ποια συστατικά της μεσογειακής διατροφής έχουν το μεγαλύτερο όφελος για το παχύ έντερο: τα ψάρια, τα φρούτα και η απουσία αναψυκτικών είναι τα τρία πιο σημαντικά πράγματα.

“Διαπιστώσαμε ότι καθεμιά απ’ αυτές τις τρεις επιλογές σχετίζονται με πάνω από 30% μείωση του κινδύνου εκδήλωσης προχωρημένης προκαρκινικής αλλοίωσης στο παχύ έντερο, συγκριτικά με άτομα που δεν ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή. Μεταξύ όσων εφάρμοζαν αυτούς τους τρεις κανόνες, το όφελος ήταν σχεδόν 80% μείωση του κινδύνου των προκαρκινικών αλλοιώσεων”, ανέφερε η Naomi Fliss Isakov από το Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020, 14:51