της Γιώτας Μίαρη – διαιτολόγος διατροφολόγος

Δεν υπάρχουν νόρμες που να καθορίζουν το ιδανικό μας βάρος, διότι αυτό καθορίζεται από ένα εύρος τιμών και δεν περιορίζεται απλά σε ένα νούμερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να διαπιστώσει κανείς εάν βρίσκεται στο ιδανικό του βάρος μπορεί πολύ απλά να πραγματοποιήσει μια λιπομέτρηση όπου δίνει πληροφορίες για το λίπος του οργανισμού και για τον δείκτη μάζας σώματος. Ο ΔΜΣ είναι ένας αριθμός που προκύπτει από το βάρος και το ύψος κάποιου και χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει κατηγορίες βάρους που μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας.

Οι άνθρωποι με υπερβολικό βάρος οφείλουν να γνωρίζουν ότι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από σοβαρές χρόνιες ασθένειες.

Στην πραγματικότητα το ιδανικό βάρος είναι αυτό το οποίο μας κάνει να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας και ταυτόχρονα ο οργανισμός σε αυτό το συγκεκριμένο βάρος δεν γεννά ασθένειες. Σκεφτείτε πως το ιδανικό βάρος το έχουν καθορίσει τα ΜΜΕ με τα διάφορα περιοδικά μόδας και η τηλεόραση κάτι που πριν πολλά χρόνια δεν υπήρχε και τα ιδανικά βάρη ήταν τελείως διαφορετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Προσοχή λοιπόν να μην ακολουθείτε την μόδα της εποχής αλλά την μόδα της υγείας σας. Συνεπώς εάν απλώς έχετε λίγο παραπάνω βάρος το οποίο δεν επηρεάζει την υγεία σας μην υποβάλλεστε σε καμία μόδα της εποχής. Σε κάθε περίπτωση επικοινωνήστε με κάποιον ειδικό της Διατροφής ώστε να σας ενημερώσει και να σας συμβουλεύσει για το ιδανικό σας βάρος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης