Σε όλους μας έχει τύχει το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο να μας χτυπήσουν την πόρτα οι λιγούρες και να ψάχνουμε απεγνωσμένα στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας για ένα μικρό σνακ για να ξεγελάσουμε για λίγο την πείνα μας.

Οι βραδινές λιγούρες, σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να οφείλονται σε πολλούς λόγους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι το άγχος , οι διατροφικές επιλογές μας αλλά και ο ακατάστατος ύπνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς να απαλλαχτείς από τις βραδινές λιγούρες

Μην παραλείπεις γεύματα μέσα στην ημέρα

Θα πρέπει να τρως ενδιάμεσα γεύματα από τα βασικά, πρωινό-μεσημεριανό-βραδινό, ώστε να δίνεις καύσιμα στον οργανισμό σου και να μη νιώθεις πείνα. Προτίμησε υγιεινές επιλογές σε φυσιολογικές ποσότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μην βλέπεις το κινητό ή την τηλεόραση όταν τρως

Όταν τρως και αποσπάται συνεχώς η προσοχή σου από την τηλεόραση ή το κινητό, τότε ο οργανισμός σου δε θα μπορέσει να νιώσει κορεσμό. Αυτό οφείλεται στο ότι οι υποδοχείς τεντώματος του στομαχιού σου στέλνουν λάθος μηνύματα στον εγκέφαλο και σε βγάζουν χορτάτη χωρίς καν να έχεις φάει.

Μην ξεχνάς να πίνεις νερό

Το νερό συμβάλλει στην καλή σου υγεία, το όμορφο δέρμα και φυσικά σε βοηθά να νιώθεις χορτάτη.

Απέβαλε το άγχος

Το άγχος είναι ένας βασικός λόγος που σου προκαλεί λιγούρες ακόμα και αν δεν πεινάς. Βρες τρόπους να χαλαρώνεις, είτε με την άσκηση, είτε με κάποιο  άλλο χόμπι και άσε το φαγητό στην άκρη.

Προτίμησε πρωτεΐνη σε κάθε σου γεύμα

Η προσθήκη της πρωτεΐνης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πείνας σου σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Θα μπορούσε επίσης να σε βοηθήσει να νιώσεις πιο ικανοποιημένος όλη την ημέρα, να σε εμποδίσει να σκέφτεσαι το φαγητό και να αποτρέψει την έφοδο σου στην κουζίνα αργά τη νύχτα.

Πηγή: govastileto.gr
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης